eur:
392.67
usd:
366.14
bux:
66803.26
2024. április 26. péntek Ervin
Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere beszédet mond a budapesti Koreai Kulturális Központ avatóünnepségén 2019. november 18-án. A háromemeletes kulturális komplexumban százfős színházterem, kiállítóterek, szemináriumi termek, bemutatókonyha, többezres állományú könyvtár, gyermekkönyvtár, teapavilon és taekwondo edzőterem is található.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Női nagyjaink nevével gazdagodik a II. kerület

Néhány nap alatt több mint 1000 javaslat érkezett a II. kerület felhívására, amelyben javaslatok vártak négy névtelen közterület elnevezésére.

Őrsi Gergely Facebook-posztjában emlékeztet: a február végi kezdeményezés céljai között az is szerepelt, hogy valamelyest módosíthassák a városban meglévő női és férfi utcanevek aranyán, hiszen Budapesten a valós személyek neveit viselő utcanevek 89 százalékát férfiakról és 11 százalékát nőkről nevezték el.

A bejegyzés tanulsága szerint néhány nap alatt több mint 1000 javaslat érkezett. Ezek az összesítét követően a II. kerület online véleményalkotó egyeztetésen elfogadásra kerültek, a főváros jóváhagyátást követően pedig hivatalosan is az alábbi neveket viselhetik majd a budai körzet névtelen közterületei:

  • Szabó Magda sétány a Mammut Bevásárlóközpont és a Széllkapu park között
  • Psota Irén utca a Fő utca 59-61. és a Bem rakpart között
  • Komlós Juci köz a Józsefhegyi utca 26. és 28/a között
  • Solt Ottilia tér a Frankel Leó út 47. és 80. számok, valamint a Harcsa utca között

– tájékoztatott Budapest II. kerületének polgármestere, ígéretet téve, hogy mivel rengeteg kiváló javaslat érkezett, folyatni fogják az akciót.

Szabó Magda, Psota Irén, Komlós Juci és Solt Ottilia neveit viselhetik eddig névtelen közterületeink Február végén...

Közzétette: Őrsi Gergely2021. április 27., kedd
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×