INFORÁDIÓ
2021. május 15. szombat
Szonja, Zsófia

balatonszepezd

bringakör

balaton

Egy település eltérítené a balatoni bringakört

Egy település eltérítené a balatoni bringakört

Infostart

Balatonszepezd polgármestere egyeztetni fog az illetékes kormánybiztossal.

Vita zajlott arról, hogy hol vezessen Balatonszepezden a balatoni bringakör útvonala. A képviselőtestület sem támogatja, hogy a kerékpár korábbi nyomvonalán változtassanak, és levigyék azt a partra – írja a hirbalaton.hu, a polgármesteri beszámolót ismertetve.

„Képviselőtársaim és magam is ebben a faluban élünk, így nem tehetjük meg, hogy figyelmen kívül hagyjuk a szepezdi lakosok és nyaraló tulajdonosok tiltakozását. Bár a tervezett nyomvonal ellen korábban nem tiltakoztak, a megvalósuláshoz közeledve egyre többen nyilvánítottak véleményt, és a többség különböző okok miatt elutasítja a parti nyomvonal megépítésének ötletét” – közölte Bíró Imre.

A balesetveszély csökkentésére több lehetőség is felmerült.

  • Az egyik a Kratochvil emlékműnél vezetne északra, és egy vasúti átjáró létesítésével felvezetne a Zánka felé vezető felső útra.
  • A másik lehetőség, a Halász utcai vasúti átjáró magasságában vezetne át a 71. sz. főúton, és szemben az önkormányzati tulajdonú telek szélén tovább a Virius utcára. Ez egy jobban belátható szakasz az átkelésre, és a viriusi lejtő veszélyeit és nehézségeit is kiküszöbölné.

A polgármester szerint nem lehet olyan megoldást találni, amivel mindenki egyetért, de ezek a változatok a legtöbbeket zavaró környezetkárosítást, a strandok és a sétány melletti forgalom növekedését kivédik, valamint a nyomvonal mellett működő vállalkozások érdekeit is messzemenően figyelembe veszik.

A legjobb megoldás megtalálása érdekében a lehető leghamarabb személyesen is egyeztetni fog a balatoni bringakörért felelős kormánybiztossal.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018