eur:
393.83
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Egy település eltérítené a balatoni bringakört

Balatonszepezd polgármestere egyeztetni fog az illetékes kormánybiztossal.

Vita zajlott arról, hogy hol vezessen Balatonszepezden a balatoni bringakör útvonala. A képviselőtestület sem támogatja, hogy a kerékpár korábbi nyomvonalán változtassanak, és levigyék azt a partra – írja a hirbalaton.hu, a polgármesteri beszámolót ismertetve.

„Képviselőtársaim és magam is ebben a faluban élünk, így nem tehetjük meg, hogy figyelmen kívül hagyjuk a szepezdi lakosok és nyaraló tulajdonosok tiltakozását. Bár a tervezett nyomvonal ellen korábban nem tiltakoztak, a megvalósuláshoz közeledve egyre többen nyilvánítottak véleményt, és a többség különböző okok miatt elutasítja a parti nyomvonal megépítésének ötletét” – közölte Bíró Imre.

A balesetveszély csökkentésére több lehetőség is felmerült.

  • Az egyik a Kratochvil emlékműnél vezetne északra, és egy vasúti átjáró létesítésével felvezetne a Zánka felé vezető felső útra.
  • A másik lehetőség, a Halász utcai vasúti átjáró magasságában vezetne át a 71. sz. főúton, és szemben az önkormányzati tulajdonú telek szélén tovább a Virius utcára. Ez egy jobban belátható szakasz az átkelésre, és a viriusi lejtő veszélyeit és nehézségeit is kiküszöbölné.

A polgármester szerint nem lehet olyan megoldást találni, amivel mindenki egyetért, de ezek a változatok a legtöbbeket zavaró környezetkárosítást, a strandok és a sétány melletti forgalom növekedését kivédik, valamint a nyomvonal mellett működő vállalkozások érdekeit is messzemenően figyelembe veszik.

A legjobb megoldás megtalálása érdekében a lehető leghamarabb személyesen is egyeztetni fog a balatoni bringakörért felelős kormánybiztossal.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×