eur:
393.14
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke, parlamenti képviselő Pollreisz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke polgármester-jelöltségét bejelentő sajtótájékoztatón Győrben 2019. december 4-én. Pollreisz Balázs a szocialisták, a DK, a Momentum, az LMP, a PM és a Jobbik által alkotott győri ellenzéki összefogás jelöltje. A megyeszékhelyen január 26-án tartanak megismételt polgármester-választást, miután Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Az MSZP-nek nem lesz mindenhol saját jelöltje az előválasztáson

A szocialisták támogatják Karácsony Gergelyt előválasztáson, ha vállalja a miniszterelnök-jelöltséget.

Ahol korábban összefogás nélkül is nyert az ellenzéki politikus, ott nem indít ellene saját jelöltet az MSZP – mondta a párt társelnöke egy háttérbeszélgetésen a 444.hu beszámolója szerint.

Tóth Bertalan azt mondta, hogy a 106 választókerületből 60-70-ben állítanak képviselőjelölteket az ellenzéki előválasztásra.

A szocialisták 2018-hoz hasonlóan közös jelölteket indítanak a Párbeszéddel, és Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke vállalja a miniszterelnök-jelöltséget, akkor őt támogatják.

Tóth Bertalan közölte, hogy kész a választási program, amit részben az előválasztásra ajánlanak majd az emberek figyelmébe, részben pedig a hat párt készülő közös programjába építenének be belőle minél többet.

  • Több pénzt adnának az oktatásra és az egészségügyre,
  • megerősítenék az önkormányzatokat,
  • visszaállítanák a nyugdíjak svájci indexálását,
  • kilenc hónapig járna a munkanélküli segély,
  • sávos lenne az adórendszer
  • és állami bérlakásépítési programot terveznek.

Korábban a Jobbik elnöke, Jakab Péter mondta, hogy szintén nem indítanak mind a 106 körzetben saját jelöltet az előválasztáson.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×