eur:
394.35
usd:
371.39
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Vonatok a zalaegerszegi vasútállomáson 2020. január 9-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak a Zalaegerszeget érintő vasúti fejlesztésekről. A tájékoztatón Homolya Róbert, MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte, hogy a menetrendfejlesztés eredményeként 17-34 perccel csökkent Zalaegerszeg és Budapest között a vasúti közlekedés menetideje, a Göcsej Intercity (IC) vonatokkal 3 óra alatt lehet eljutni a zalai megyeszékhelyről a fővárosba.
Nyitókép: MTI/Varga György

A megszokottól eltérően járnak sok helyütt a vonatok

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A felsoroltakon túl a járványhelyzet miatt bevezetett online oktatási időszak alatt több vasútvonalon módosult a menetrend. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése szerint április 7-től – a hatályos kormányrendelet alapján – várhatóan április 18-ig nem közlekednek azok a vonatok, melyek elsősorban az iskolásforgalom kiszolgálását biztosítják a reggeli és délutáni órákban, illetve a diákok hétvégi távolsági utazását segítik.

A változás a vasútvonalak menetrendjében a 60-as, a 65-ös, a 66-os és a 67-es számú korlátozással megjelölt vonatokat érinti – olvasható a Mávinform közleményében. Az egyes vasútvonalakon ideiglenesen nem közlekedő járatok listája itt érhető el, a dokumentum 3. oldalától.

Az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető. Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, a Vodafone hálózatból pedig a +36 (70) 499 4999 számon érhető el. A részletes menetrend megtalálható a MÁV Csoport internetes honlapján, a Vágányzári hírekben.

A GYSEV vágányzári menetrendjei pedig itt olvashatók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×