eur:
390.29
usd:
359.58
bux:
73622.19
2024. július 23. kedd Lenke
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az öt hazai céggel kötött kutatásfejlesztési támogatási megállapodás aláírása előtt a minisztériumban 2020. október 30-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Komoly számsorral jelentkezett Varga Mihály a Facebookon

A pénzügyminiszter a hazai válságkezelő beruházásokról közölt számszerűsíthető információkat.

Hazai válságkezelő beruházásokról tett közzé Facebook-posztot Varga Mihály.

A pénzügyminiszter beszámolója szerint tavaly 13 ezer milliárd forint fölé emelkedett az invesztíciók értéke, idén pedig 14 fölé fog emelkedni a szám folyó áron.

"Az állami beruházási ráta a 2019-es 6,2 százalékról 6,4 százalékra nőtt tavaly, idén tovább emelkedhet 6,5 százalékra" - folytatta a felsorolást, rámutatva, hogy ez Európában a legmagasabb érték.

Hozzátette: a privát szektor beruházásainak értéke a válság ellenére is növekedni tudott, meghaladta a 10 ezer milliárd forintot.

"Idén mind az állami, mind pedig a privát szféra beruházásai erősödhetnek: folyó áron mérve 9 százalék felett, volumenben 4 százalékot meghaladó mértékben" - írta még.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
Megérte-e Izraelnek kiiktatnia a Hamász katonai vezetőjét?

Megérte-e Izraelnek kiiktatnia a Hamász katonai vezetőjét?

A sajtó szerint az izraeli hadsereg egyre több jelet lát arra, hogy sikerült kiiktatni a Hamász katonai vezetőjét. Az Izrael elleni október 7-i terrortámadás egyik kitervelőjének is tartott Mohamed Deifet egy július 13-án végrehajtott légitámadással akarták likvidálni. Az akció sikerességéről ugyan ellentmondásosak a hírek (a Hamász például tagadja, hogy egyik legfontosabb tagja életét vesztette volna), az biztos, hogy a csapásnak hatalmas humanitárius ára volt. Palesztin források szerint több mint 90 civil vesztette életét, ráadásul egy olyan területen, amelyet korábban biztonságos zónának nyilvánított az izraeli hadsereg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×