INFORÁDIÓ
2022. május 18. szerda
Alexandra, Erik

szentendre

koronavírus

parkolás

kerékbilincs

Szabadstrand Szentendrénél 2018. július 28-án.

Megelégelte a felfordulást Szentendre

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt

Szentendrén hétvégenként tarthatatlanná válik a helyzet a tömegével érkező és szabálytalanul parkoló turisták miatt, ezért a város április 9-től kerékbilincset tesz a renitens sofőrök autóira. Pilis Dániel alpolgármester a húsvéti hosszú hétvége előtt arra kéri a látogatókat, hogy tartsák be a járványvédelmi szabályokat, mert az önkormányzatnak most nincs lehetősége a közterületek lezárására. Tavaly tavasszal még éltek ezzel a jogukkal.

A jó idő közeledtével és a járványügyi korlátozások miatt egyre többen látogatnak ki a fővárosból is Szentendrére a hétvégi napokon, de a város "nem tud nagyobb lenni", a helyzet pedig kezd tarthatatlanná válni.

Mint Pilis Dániel alpogármester az InfoRádióban elmondta, sok a szemét és a szabálytalan parkoló, az ingyenes parkolás miatt pedig sokan azt gondolják, hogy az előírásokat nem kell betartani.

"Az itteniek életét keserítik meg a kapubeállókba parkolók, a zöldfelületeket rongálók, ezért együttműködést kérünk az ideérkezőktől: használják a nagy parkolóinkat, a HÉV-végállomásnál lévő parkolót vagy a Castrum parkolót, ahonnan egy kis sétával megközelíthető a Duna-korzó" - részletezte.

Kérik továbbá, hogy az érkezők viseljenek maszkot, tartsanak távolságot.

Arra a kérdésre, hogy igazak-e a kerékbilincselésről szóló hírek, azt mondta:

"a város már évek óta tervezi a kerékbilincs bevezetését, idáig ezt nem lépte meg, de Szentendre érdekében ez immár elkerülhetetlen, méghozzá április 9-től."

A "ne jöjjetek" üzenet helyett most - tavalyhoz képest - Szentendre azt üzeni, nem szükséges a területzár, ha az emberek betartják azokat a szabályokat, amelyek vonatkoznak rájuk.

A szabályok betartatását a városi rendészet segítségével végzik a városban.

Nyitókép: Mohai Balázs

Kapcsolódó hang

Rohamra számít Szentendre is - alpolgármester
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018