INFORÁDIÓ
2021. április 23. péntek
Béla

modellváltás

egyetem

bge

Újabb budapesti egyetem bólintott rá a modellváltásra

Infostart / MTI

A Budapesti Gazdasági Egyetem szenátusa látja úgy, hogy jobb lesz nekik az új modellben.

Támogatta a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) szenátusa ülésén az egyetem modellváltását, azaz állami intézményből közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézménnyé alakítását – közölte az intézmény.

A szenátus egyidejűleg felhatalmazta az egyetem vezetését élén az egyetem rektorával, hogy kezdje meg a modellváltási folyamat előkészítését.

A modellváltást 17 igen, 1 nem szavazat mellett fogadták el; senki nem tartózkodott.

Azt írták:

az új működési modell közelebb áll a BGE jelenleg is erősen piaci alapú működéséhez, szellemiségéhez, és hallgatóiknak, valamint munkatársaiknak is előnyösebb helyzetet teremthet.

A rugalmasabb finanszírozástól, szervezettől és jogszabályi környezettől az oktatás minőségének és a kutatások eredményességének növekedését várják – hangsúlyozták.

Hozzáfűzték: a szenátusi döntés azt jelenti, hogy a BGE-n elindulhat a modellváltás részleteinek kidolgozása, az egyeztetés a külső és belső érintettekkel.

A BGE vezetése a folyamatba bevonja az érdek-képviseleti szervezeteket is, különös tekintettel a Hallgatói Önkormányzatra, és az eredményekről beszámol az egyetem közösségének – tartalmazza a közlemény.

Kiemelték, hogy a BGE meghatározó szereplője a hazai felsőoktatásnak: a három budapesti karon több mint 17 000 hallgatót képez gazdasági szakemberré, együttműködve üzleti és társadalmi partnereivel, a legkorszerűbb fejlesztésekre támaszkodva.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018