eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels.com

Valentin-nap: görcsös, nyomasztó amerikaias ünnep vagy lehetőség?

Vasárnap Valentin-nap, sokaknak azonban nem boldogságot, hanem szorongást okozhat ez az ünnep. Az InfoRádió szakértők segítségével foglalta össze, miként kerülhetők el a konfliktusok és rossz érzések.

Közeleg a Valentin-nap. A pároknak érdemes az ezzel kapcsolatos igényeiket tisztázni, megbeszélni, hogy ki akar ünnepelni és azt is, hogy miként – tanácsolja Galambos Balázs mediátor, a SzépenVáljEl Válásközpont alapítója.

„Ténylegesen érdemes megbeszélni, hogy mit várok a másiktól, várok-e egyáltalán valamit a másiktól, különben

nagyon »fel tud borulni a történet«, akár a költés arányában is,

hiszen akinek az ajándékozás a szeretet nyelve, nagyon »túl tudja nyomni a gombot« – fogalmazott a szakember. – Úgyhogy érdemes egyértelműen kommunikálni a másikkal.”

Tudatosságot javasol a központ kapcsolati szakértője is. Herkules Mónika szerint még arra is érdemes emlékeztetni a párunkat, hogy közeleg a Valentin-nap, így abból sem lesz veszekedés, hogy valaki elfelejtett ajándékot venni.

Február 14-e azonban sokaknak nem ajándékot és boldogságot jelent.

A szerelmesek ünnepe szorongást okozhat a párkapcsolati nehézséggel küzdőknek. Herkules Mónika azonban azt mondja: ha másképp néznek rá, nekik is lehetőséget jelenthet ez a nap.

„A Valentin-nap is lehet egy görcsös, kötelezően ajándékvásárlós, nyomasztó, amerikaias ünnepnap, meg lehet egy lehetőség arra, hogy kifejeztük, hogy még mindig szeretjük a párunkat, és szeretnék megoldást találni a problémánkra, gyakorlatilag fölkérve a másikat arra, hogy abban az esetben, ha még ő is érez valamit irántunk, akkor közösen elinduljunk abba az irányba, hogy megtaláljuk és megoldjuk a gondok gyökerét” – fogalmazott.

Sok egyedülálló is nehezen éli meg a Valentin-napot. Galambos Balázs nekik azt tanácsolja: találjanak ki egy sor olyan programot, amivel kényeztethetik magukat: például egyenek valami finomat, majd vegyenek egy fürdőt, és olvassanak egy jó könyvet vagy hallgassanak zenét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×