eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 26. vasárnap Evelin, Fülöp
Nyitókép: Pexels

Mégsem lesz teljes a tűzijáték-tilalom szilveszterkor

A bejelentést követően a hivatalosan számító Magyar Közlönyben már nem a szóbeli közlés formájában jelent meg a szabály.

A gyülekezés, csoportosulás akadályozása érdekében szilveszterkor idén nem lehet tűzijátékozni - közölte a héten a kormány, hozzátéve, hogy az eszközök árusítása is tilos, s mindaz, aki vét a szabályok ellen, 150 forintos helyszíni bírsággal is sújtható.

A közlönyben megjelentek azonban - amelyek a hivatalosan betartandó törvényt jelentik -, mint erre a 24.hu cikke és a Napi.hu összeállítása is rámutat, mást mondanak, csak közterületen lesz tilos a petárdázás, tűzijátékozás, magánterületen nem, vagyis kertben, erkélyről a törvény szerint lehet "lőni".

A rendőrség a Telexszel hivatalosan azt is közölte, valóban csak a konténeres, szezonális árusítás tilos, üzletekben továbbra is hozzá lehet férni az eszközökhöz. Pirotechnikai kellékek ugyanakkor csak december 28. és 31. között vásárolhatók, felhasználni azokat pedig csak december 31-én este hat órától január 1-je reggel hat óráig lehet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 25. 20:01
×
×
×
×