eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A Lánchíd és a Duna látképe a Citadella erőd felől 2020. június 8-án. Hosszú évtizedek után megújul a Citadella erőd és környezete a kormány döntése értelmében. Kiemelt kormányzati beruházás keretében a magyarság szabadságküzdelmeire emlékező, hiánypótló múzeumot és Budapest egyik legszebb közparkját alakítják ki a Gellért-hegy tetején álló Citadella erőd és közvetlen környezetének rehabilitációja során.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Már a célegyenesben a fővárosi takarékossági csomag

A főpolgármester szerint "nagyon markáns" csomagot állítottak össze. Láng Zsolt leszögezte, bizonyos dolgokon egyszerűen nem lehet spórolni.

A 2021-es lesz az elmúlt évtizedek legtakarékosabb fővárosi költségvetése - közölte Facebook-posztjában Karácsony Gergely. A főpolgármester azt írta, hogy a tervezet szerint 88 milliárd forinttal lesz kevesebb Budapest bevétele, mint 2019-ben, ennek oka a járvány és a kormányzat által a városra rótt terhek. "A spórolást magunkon, a politikai vezetésen kezdjük, de sajnos még így sem lesz elég pénzünk arra, hogy minden közszolgáltatást azon a színvonalon biztosítsunk a budapestieknek, mint amit megérdemelnének" - tette hozzá.

Az ATV-nek pedig elmondta, a "nagyon markáns" csomagot állítottak össze, de a tervek szerint sok olyan beruházást kell elhalasztani, ami hozzájárul a biztonságos városüzemeltetéshez. A kátyúzás mellett a csőhálózatok fejlesztésére és a víziközmű-hálózat karbantartására is kevesebb juthat.

A csomagról pénteken döntenek és még aznap bejelentik.

Láng Zsolt - aki a városvezetés terveit egyelőre nem ismeri - úgy véli: szükség esetén a halasztható beruházások eltolásáról is lehet vitázni, a város mindennapjain azonban nem lehet spórolni. "Az, hogy ez a város működjön, hogy tiszták maradjanak az utcák, hogy a szemétszállítást, a csatornaszolgáltatás és minden megmaradjon azon a színvonalon, amelyet mégiscsak egy európai világváros megérdemel, szerintem ez a minimum" - nyilatkozta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×