eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Védőfelszerelést viselő ápolók egy lélegeztetőgépet ellenőriznek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított egyik osztályon az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. március 24-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Koronavírus - Rekordszámú új fertőzött és elhunyt Magyarországon

Ötvenezer fölött az aktív betegek száma, vagyis ennyien jelenleg is fertőzöttek - és ez csak a hivatalos adat, a valóságban akár félmilliónál is több lehet a számuk itthon. Óriásit ugrott a kórházban kezeltek száma.

A központi tájékoztató oldal adatai szerint 3286 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 71 413 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1699 főre emelkedett, 17 953-an pedig már meggyógyultak.

Az elhunytak napi száma eddig október 27-én volt a legmagasabb (63), az egy nap alatt beazonosított betegeké pedig október 25-én (3149).

2737-tel nőtt az aktív fertőzöttek száma, jelenleg 51 761-en szerepelnek a statisztikában,

ám szakértők becslései szerint csak minden 10-15. eset kerül a járványügyi hatóságok látókörébe, ezért a valóságban mintegy félmillió, de rossz esetben akár hétszázötvenezer magyar is vírushordozó lehet jelen pillanatban.

Az aktív fertőzöttek 27 százaléka (13 923 fő), az elhunytak 34 százaléka (573 fő), a gyógyultak 28 százaléka (5067 fő) budapesti.

556-tal nőtt egy nap alatt a kórházi kezelésre szorulók száma,

most összesen 3753-an vannak. Közülük az előző napinál 12-vel többen, 267-en kapnak lélegeztetőgépes kezelést.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Az Operatív Törzs jelenleg 86 óvodában rendelt el rendkívüli szünetet, az iskolákban pedig zajlik a fertőtlenítő nagytakarítás az őszi szünet alatt.

Hatósági házi karanténban 26 396 ember van (plusz 811 fő).

Az elmúlt napon 15 638 tesztet végeztek

(összesen március óta pedig 1 048 580-at).

Jövő héttől tovább szigorodnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok. Jelenleg kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban, a szabadtéri gyűléseken és sportrendezvényeken is.

November 2. hétfőtől pedig már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező a maszkot viselni, csak az étkezés, ivás időtartamára lehet levenni.

A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést az üzletekben és bevásárlóközpontokban és emelkedett a hatósági házi karantént megszegőkre kiszabható bírság összege is.

A vendéglátóhelyeket és a szórakozóhelyeket 23 óra után továbbra is be kell zárni.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kérik, hogy kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy hétfőtől új világ kezdődik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírások betartásának ellenőrzésében, és ha azt tapasztalják, hogy az érintettek nem tartják be a szabályokat,

"erőből kell ezeket betartatnunk".

Közölte azt is: december végén, január elején várható, hogy a koronavírus elleni első adag vakcina megérkezik Magyarországra, így a krónikus betegeket, a legveszélyeztetettebb időseket január környékén be lehet oltani. Nagy tömegben pedig valószínűleg áprilisban érkezik meg az oltóanyag - mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy az operatív törzset egy átoltási terv elkészítésére utasította. (Cikkünk több más bejelentéssel itt olvasható.)

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×