eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A kormany.hu által közzétett képen védőfelszerelést viselő orvos ellát egy beteget a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. május 8-án.
Nyitókép: MTI/Árvai Károly/kormany.hu

33 újabb fertőzött Magyarországon

Hatszázra nőtt itthon a halottak száma, még 74-en vannak kórházban.

33 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4597-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Május 23. óta ez a legmagasabb napi adat.

Elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 600-ra emelkedett.

3463-an már meggyógyultak, számuk egy nap alatt 32-vel emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 534, ugyanannyi, mint szerdán volt.

Még 74 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek 35 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti.

A kormányzati tájékoztató portálon kiemelték: a járvány továbbra is jelen van, és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljék. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés behurcolását külföldről és a járvány magyarországi fellángolását.

A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknek a járványügyi kontaktkutatás következtében elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, ezt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Hatósági házi karanténban 7227-en vannak, számuk egy nap alatt 369-cel nőtt.

A mintavételek száma 352 546-ra nőtt, egy nap alatt 2438-at végeztek.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500-nál több résztvevővel zenés, táncos rendezvény - tették hozzá.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2069) és Pest megyében (695) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (313), Zala (265), Csongrád-Csanád megye (148), Borsod-Abaúj-Zemplén (142) és Győr-Moson-Sopron megye (103), a sor végén pedig Békés megye áll (17).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×