eur:
394.93
usd:
363.18
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Repülőútra készülő utasok és érkezőkre várakozó taxik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2b Terminálja előtt, a főváros XVIII. kerületében, Ferihegyen. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Nagy változással találkozhatnak a ferihegyi repülőtérre igyekvők

Elkészült Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Termináljához vezető turbókörforgalom.

Az ütemezésnek köszönhetően a körforgalom kevesebb, mint egy év alatt készült el, úgy, hogy az építkezés a normál közúti forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarta - írja az Airportal.hu.

Az Európai Unió támogatásával épülő fejlesztésnek köszönhetően biztonságosabbá és egyszerűbbé vált a terminál megközelítése. A projekt keretében számos egyéb fejlesztési elem is megvalósult:

  • bővítették a kerozinlefejtő állomást,
  • felújították a tűzivíz gépházat,
  • létesítettek egy új transzformátor állomást.

Folyamatban van egy kerékpárút kiépítése is, amely a Market Centráltól a 2. Terminálig biztosít összeköttetést, és várhatóan jövő év első felében készül el – közölte a portállal a Budapest Airport.

A körforgalom építése összesen 1 milliárd forintba (3 011 767 euróba) került, amelynek 85%-át utólagos támogatással téríti meg az Európai Unió, egy átfogó, földi oldali repülőtérfejlesztési projekt támogatáscsomagjának részeként.

A fejlesztések folytatódnak, a közeljövőben a Budapest Airport egyebek között új főportát épít, felújítja és bővíti az ahhoz kapcsolódó szervizutat, amely csatlakozni fog a vecsési kettős körforgalomhoz is, egyszerűbbé és biztonságosabbá téve ezzel a repülőtérre történő közúti közlekedést és áruszállítást.

A teljes földi oldali repülőtér fejlesztési csomag 6,2 milliárd forintból (17 460 000 euróból) valósul meg, amelyből 85%-ot (14 841 000 eurót) az Európai Unió finanszíroz.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×