eur:
394.71
usd:
365.58
bux:
65142.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Repülőútra készülő utasok és érkezőkre várakozó taxik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2b Terminálja előtt, a főváros XVIII. kerületében, Ferihegyen. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Nagy változással találkozhatnak a ferihegyi repülőtérre igyekvők

Elkészült Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Termináljához vezető turbókörforgalom.

Az ütemezésnek köszönhetően a körforgalom kevesebb, mint egy év alatt készült el, úgy, hogy az építkezés a normál közúti forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarta - írja az Airportal.hu.

Az Európai Unió támogatásával épülő fejlesztésnek köszönhetően biztonságosabbá és egyszerűbbé vált a terminál megközelítése. A projekt keretében számos egyéb fejlesztési elem is megvalósult:

  • bővítették a kerozinlefejtő állomást,
  • felújították a tűzivíz gépházat,
  • létesítettek egy új transzformátor állomást.

Folyamatban van egy kerékpárút kiépítése is, amely a Market Centráltól a 2. Terminálig biztosít összeköttetést, és várhatóan jövő év első felében készül el – közölte a portállal a Budapest Airport.

A körforgalom építése összesen 1 milliárd forintba (3 011 767 euróba) került, amelynek 85%-át utólagos támogatással téríti meg az Európai Unió, egy átfogó, földi oldali repülőtérfejlesztési projekt támogatáscsomagjának részeként.

A fejlesztések folytatódnak, a közeljövőben a Budapest Airport egyebek között új főportát épít, felújítja és bővíti az ahhoz kapcsolódó szervizutat, amely csatlakozni fog a vecsési kettős körforgalomhoz is, egyszerűbbé és biztonságosabbá téve ezzel a repülőtérre történő közúti közlekedést és áruszállítást.

A teljes földi oldali repülőtér fejlesztési csomag 6,2 milliárd forintból (17 460 000 euróból) valósul meg, amelyből 85%-ot (14 841 000 eurót) az Európai Unió finanszíroz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×