INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

budai vár

v. naszályi márta

sándor péterné

i. kerület

Jönnek a pavilonok a Várban - civilek és politikusok tiltakoznak

Jönnek a pavilonok a Várban - civilek és politikusok tiltakoznak

Lacikonyhás egységeket létesítenek, a kerületiek 50 százalékos kedvezményt kapnak. A tiltakozók szerint bódékról van szó, amelyek nem méltók a helyhez.

A Budavári Lakosok Szövetsége tiltakozik az I. kerületi polgármester azon terve ellen, hogy kereskedelmi céllal bódékat állítsanak fel a Várnegyed területén.

Sándor Péterné Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő az InfoRádiónak arról beszélt, a Budavár nem "bódévár", a tervezett bódék nem méltók a Mátyás templom környezetéhez. Az ügyben aláírásgyűjtés is indult.

"A járvány kellős közepén V. Naszályi Márta polgármester asszony megjelentett egy pályázati előterjesztést, ez arról szól, hogy az I. kerület területén több, kereskedelmi fabódét kíván felállítani, egyet a Citadellán, hármat a Várban, egyet a Tóth Árpád sétányon, kettőt pedig a Szentháromság téren, közvetlenül a Mátyás-templom közelében.

Elolvasva a nyertes pályázatot elájultunk, mert egy vásári fabódé nyert, lacikonyhás kínálattal"

- ecsetelte Sándor Péterné.

V. Naszályi Márta polgármester közben amondó, hogy a járványhelyzetben megváltozott a turisták összetétele, és mások az igények is.

"Egyáltalán nem bódékról van szó, hanem pavilonokról, amelyeket a Kormányhivatal örökségvédelmi osztálya engedélyez.

Pavilonok máskor is rendszeresen állnak a budai Vár területén, és hiányzik ez a funkció a Vár területéről. És mivel arra számítunk, hogy a következő időszakban a nagy számú külföldi turista helyére a belföldi turisták fognak lépni, ezek a pavilonok olyan élelmiszereket és olyan árszínvonalon kínálnak, amelyek pont a belföldi turistákat, a fiatalokat célozzák, akik nem feltétlenül ülnek be egy drága, vári étterembe" - fogalmazott a kerület vezetője az InfoRádióban.

A kerületi lakók ráadásul 50 százalékos kedvezményt kapnak az élelmiszerekből.

V. Naszályi Márta hozzátette, a pályázat csak 9 hónapra szól, ezt követően pedig a tapasztalatok alapján a lakosság bevonásával döntenek a pavilonok további sorsáról.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Bódék vagy pavilonok az I. kerületben
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018