eur:
389.14
usd:
361.27
bux:
68455.09
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: honvedelem.hu/Ruzsa István

Koronavírus - izolációs kapszulákat kapott a honvédség

Gyors, biztonságos és elkülönített betegszállítást tesznek lehetővé.

Figyelemmel az új koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetre, úgynevezett izolációs kapszulákkal bővül az Airbus A-319-es repülőgépek felszereltsége, amelyek kapcsán Horváth Péter orvos ezredes, a Magyar Honvédség egészségügyi főnökének helyettese elmondta: „ezek a kapszulák a biztonságos betegszállításban nyújtanak nekünk hatalmas segítséget. Mindenki tudja, hogy a Covid-19-es járvány miatt erre nagy szükség lehet.” Segítségükkel biztonságos, fertőzésveszélytől mentes körülmények között, gyorsan hazaszállíthatnak bárkit.

Az izolációs kapszulák április 9-én érkeztek meg Magyarországra, hogy bővítsék a Magyar Honvédség légi egészségügyi kiürítési képességét.

„Ez az eszköz lehetőséget nyújt arra, hogy például külföldi missziókból hazaszállítsunk esetlegesen fertőzött betegeket is. Nem csak a repülőeszközökön történő felhasználásra alkalmas, hanem a betegek földi szállítását is megkönnyíti” – fogalmazott Horváth Péter.

A kapszula arra képes, hogy körülbelül 8-10 órán keresztül biztosítsa a beteg a stabil szállítását úgy, hogy közben megakadályozza az esetleges további fertőzés lehetőségét.

A cseh forgalmazótól érkező készleteket az MH Egészségügyi Központ Mentő Osztálya, valamint az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis emberei az MH Egészségügyi Központ Tünde utcai objektumában vették át. A kecskeméti katonák még a nap folyamán meg is kezdték az eszköz használatának begyakorlását.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×