INFORÁDIÓ
2021. február 27. szombat
Ákos, Bátor

bús balázs

óbuda

büdzsé

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere beszédet mond az épület energetikai korszerűsítését és a felújítás keretében kiépített napelemeket bemutató sajtótájékoztatón a fővárosi Szent Margit Kórház tetején 2017. július 5-én. A 129,26 millió forintból megvalósult beruházás eredményeként a jövőben megújuló energiaforrásból fedezhetik az egészségügyi intézmény energiaszükségletének jelentős részét.

Bús Balázs: Óbuda érdekvényesítő képessége jóformán a nullára csökkent

InfoRádió

Az óbudai önkormányzat csütörtökön elfogadott költségvetése egy leépülő büdzsé – vélekedett Bús Balázs fideszes képviselő, korábbi polgármester.

A könyvvizsgálói jelentésből kiderül, hogy a fejlesztési kiadások 3 százalékkal csökkennek, az önkormányzat pénzügyi helyzete pedig romlik, miközben az előző évi 5,3 milliárd forintos költségvetési maradvány viszont jó lehetőséget adott volna a költségvetés tervezéséhez – fogalmazott az InfoRádiónak Bús Balázs korábbi fideszes polgármester.

A fideszes képviselő azt is sérelmezte, hogy kizárólag a korábbi években, az ő vezetése alatt elindított fejlesztéseket tartalmazza a költségvetés, egy nagyjából 4 milliárdos összegben, ami teljes egészében állami és fővárosi támogatásból, pályázati forrásból tud megvalósul, tehát semmi olyat nem tervezett be a baloldali többség, amit korábban megígért.

„Látható, hogy a kampányt és az előző időszakot végighazudták, hiszen a mostani költségvetésben semmi sem látható, amit ők szerettek volna”

– véli a volt óbudai polgármester.

Bús Balázs a legnagyobb problémák között említette a civilszervezetek működésének ellehetetlenülését. A korábbi gyakorlattal ellentétben valamennyi forrás egy kalapba került, és csak a későbbiekben lehet majd pályázni rájuk. Ezáltal viszont elveszítik azt a biztonságot, ami az jelentette, hogy már márciusban pénzhez juthattak – magyarázta a kormánypárti önkormányzati képviselő, aki szerint erre így legkorábban szeptemberben kerülhet majd sor.

A politikus kifogásolta továbbá, hogy az a javaslat sem kapott támogatást, hogy 20 százalékos béremelést hajtson végre az önkormányzat az oktatási és szociális ágazatban, miközben komoly munkaerőhiánnyal küzd Óbuda is. Bús Balázs szerint, bár a kampányban még fontosnak tartotta az ellenzék az egészségügyi fejlesztéseket, a Füst Milán utcai és a Szentendrei úti háziorvosi rendelők felújítását nem pártolták, „miközben a lakosság részéről erre lett volna a legnagyobb igény”. És idén a Margit-kórház sem számíthat támogatásra.

Forgalomtechnikai fejlesztések, óvoda- és bölcsőde-felújítások mellett a békásmegyeri piaci is várhatóan el fog készülni, ugyanakkor nem látható a költségvetésben például a kaszásdűlői projekt, amire korábban jelentős források nyert el a kerület – hívta föl a figyelmet a fideszes politikus, aki szerint, míg a korábbi időszakban a fővárossal kitűnő volt Óbuda együttműködése, most, amikor 10 milliárdos egészségügyi fejlesztést oszt szét Budapest, abból a 3. kerület igazából csak a 17. „Látható, hogy a kerület érdekvényesítő képessége jóformán a nullára lecsökkent” – tette hozzá Bús Balázs.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Bús Balázs: Óbuda érdekvényesítő képessége jóformán a nullára lecsökkent
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018