INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

szőke tisza

tisza

gőzhajó

Nem mindennapi műveletre készülnek a Tiszán - videó

Nem mindennapi műveletre készülnek a Tiszán - videó

Infostart

Tavaly október végén sikerült kiemelni a 7 éve elsüllyedt Szőke Tiszát a hullámsírból, azóta a tápéi kikötőben, a vízfelszínen áll. A jelenlegi tulajdonos, a KÉSZ csoporthoz tartozó Hajózásért Alapítvány megbízásából több mint két hónapja sokan dolgoznak azon, hogy a jelentősen megrongálódott hajótestet a berendezésekkel a szárazföldre vontassák.

Október első hétvégéjén tudták a víz fölé emelni a gőzöst, amelynek kiemelési munkálatai azóta is tartanak. A hajót megfordították, most farával előre, új bekötési pontokkal felszerelve várja, hogy elkezdjék vontatni. A földmunkákkal mostanra elkészült egy mintegy 150 méter hosszú rámpa, ezen fogják kihúzni a Szőke Tiszát, a legnagyobb magyar lapátkerekes gőzhajó maradványait.

Ahhoz, hogy a hajótest a vontatás közben se roppanjon meg, 15 darab nagy teherbírású, egyenként 10 méter hosszú, és 1,5 méter átmérőre felfújható ballont rendeltek, amik épp a napokban érkeztek meg. A helyszínen várják már a munkakezdést a vonatatáshoz szükséges kötelek, csigák és csörlők is - számolt be a fejleményekről a Szeged Televízió.

A munka újabb fázisa, a vontatás e hét elején kezdődhet. Lassú folyamat lesz, úgy számolnak, hogy három óra alatt mozdul a hajó 50 métert – összesen mintegy 260 méteren át kell húzni a járművet. Ez jó esetben 2-3 nap alatt megtörténik, utána megkezdődhet a gőzös átvizsgálása.

A Délmagyar beszámolója szerint a legnagyobb fejtörést az okozza, hogy miként változik majd a hajótest dőlésszöge a vontatás során. A faránál fogva húzzuk majd a rámpára. A hajótest jobbra dől, körülbelül 130 centiméterrel van magasabban a bal oldala. Lehet, hogy a vontatás közben le kell állnunk és kompenzálnunk kell a dőlést ahhoz, hogy folytathassuk a munkát. Erre többféle megoldással készülünk, és az adott helyzetben fogjuk eldönteni, melyik módszert vagy mely módszerek kombinációját választjuk – közölte Heizler Tamás, a KÉSZ Csoporthoz tartozó MA-HARD Vízépítő Kft. ügyvezetője. Őket bízta mag a Hajózásért Alapítvány a legnagyobb magyar folyami gőzös megmentésével.

A kiemelés is bravúros művelet volt:

Nyitókép: Facebook/Szeged Televízió
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018