eur:
395.21
usd:
366.69
bux:
65143.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: police.hu

A megyékbe is jut a rendőrség új járműveiből - videó

Új, gyárilag rendőrségi kialakítású szolgálati BMW-motorokat kaptak a rendőrök.

Huszonöt szolgálati motorkerékpárt adott át a rendőr-főkapitányságoknak Dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes. A járműveket az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság szerezte be.

A BMW R1250 RT típusú, 1254 köbcentis, kéthengeres boxer-motorral ellátott járművek mindegyike gyárilag rendőrségi kialakítású; többek között elektromosan állítható szélvédővel, ülés- és markolatfűtéssel ellátott szolgálati motorkerékpár.

Magyarországon a rendőri motorkerékpáros szolgálat 93 éves múltra tekint vissza, és nélkülözhetetlen részévé vált a rendőri munkának. Első alkalommal 1926. július 29-én lépett szolgálatba rendőrségi motorkerékpáros, eleinte megfigyelő, felderítő, futár és összekötő feladatokat láttak el.

A hazánkba látogató államfők és magas rangú személyiségek utazásainak biztosítására és kísérésére 1960 tavaszán 24 fővel díszmotoros egység alakult. A feladatokat Simson motorkerékpárokkal látták el - olvasható a police.hu oldalon.

A Rendőrség 2011 óta 153 darab új, korszerű, rendészeti célra gyártott motorkerékpárt vásárolt.

A most rendszerbe állított motorkerékpárok a megyei rendőr-főkapitányságok és a BRFK személyi állományának munkáját segítik majd.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×