eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Parlagfű egy XIII. kerületi telken, ahol a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület bejárást tartott. Jelenleg 20 milliárd forintot fordítanak csak a parlagfű okozta allergia tüneteit csillapító gyógyszerekre, ennek kétszeresét a kezelésre, és táppénzre. A tünetek minden harmadik embert érintenek, az allergiások száma rohamosan nőtt az elmúlt években. Az erősen fertőzött terület nagysága meghaladja a 700 ezer hektárt.
Nyitókép: Mohai Balázs

Sok helyen extrém, az ország nagy részén nagyon magas a pollenkoncentráció

A hőséggel együtt rendkívül magasra emelkedett a parlagfű koncentrációja az ország területén.

Hétfőn Magyarország nagy részén még eléri a nagyon magas szintet (II. fokú riasztás) a pollenkoncentráció. Az Alföldön, a főváros térségében, valamint a Dunántúl keleti területein a parlagfűvel erősen fertőzött területek környezetében extrém magas (III. fokú riasztás) is lehet - közölte a tisztifőorvos a Facebook-oldalán.

Az elkövetkező napokban átvonuló hidegfrontot kísérő csapadék, valamint az erőteljes lehűlés hatására várhatóan országszerte jelentősen mérséklődni fog a parlagfű pollenterhelés. Az aktuális helyzetről itt lehet tájékozódni.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×