eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Három újabb fővárosi jegytípus vásárolható mobilról

A fővárosi közösségi közlekedési mobiljegy próbaalkalmazása keretében hétfőtől immár újabb három jegytípus - a 24 órás, a 72 órás jegy, valamint a Budapest-hetijegy is - megvásárolható mobiltelefonon.

A fővárosi közlekedési mobiljegy a budapesti közösségi közlekedésben használható díjtermékek mobilapplikáción keresztül megvásárolható formája. A mobiljegy bárhol, bármikor megváltható, akár néhány perccel a járat indulása előtt - emlékeztetett közleményében Budapest főpolgármesteri hivatala.

Mobiljegyet első lépésként a 100E reptéri járatra lehetett váltani júniustól. A pilot időszak az előzetes terveknek megfelelően folytatódik, ezért

hétfőtől három új termék is megjelenik a rendszerben: a Budapest 24 órás, a 72 órás jegy, valamint a Budapest-hetijegy. Ezek eléréséhez az applikáció frissítése szüksége.

A közeljövőben további bérletek is megvásárolhatóvá válnak a mobilapplikációval.

Az előzményekről a hivatal felidézte: a fővárosi mobiljegyről szóló megállapodást április 10-én írta alá Pintér Sándor belügyminiszter és Tarlós István főpolgármester.

Bevezetését a Fővárosi Integrált Viteldíjbeszedési Elektronikus Rendszer részeként, annak első fázisaként, a BKK-val együttműködve a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. valósítja meg a szolgáltatáshoz kapcsolódó viszonteladók applikációja segítségével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×