INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

internet

webshop

vásárlás

figyelemfelhívás

budapesti békéltető testület

Küldönc a Michelin-csillagos valenciai Riff étterem előtt 2019. február 22-én. A vendéglátóhelyet ideiglenesen bezárták a hatóságok, mert február 17-én huszonkilenc vendég feltehetőleg ételmérgezés következtében megbetegedett, az egyikük pedig meghalt.

Online rendelés: nézzük meg alaposan, hogy mit írunk alá átvételkor

Az interneten rendelt termékek fokozott ellenőrzésére hívja fel a figyelmet a Budapesti Békéltető Testület.

Nem ritka, hogy egészen addig, amíg a megrendelő alá nem írja, hogy ő sérülésmentesen átvette a terméket, a futár nem adja ki azt a kezéből. Ezekben az esetekben, ha a fogyasztó sérült áruval találja magát szemben, hiába fordul már a békéltető testülethez, csak kiszolgáltatottnak fogja magát érezni, hívta fel Kóródy Dávid hivatalvezető az InfoRádiónak nyilatkozva.

A Budapesti Békéltető Testület tanácsa az, hogy meg kell nézni, mit ír alá a fogyasztó, vagyis a szöveg pontosan az milyen nyilatkozatot tartalmaz.

Nem mindegy például, hogy a külső csomagolás sértetlenségét ismeri el a fogyasztó, vagy már konkrétan a megrendelt termék sértetlenségét.

Egyes esetekben ez utóbbi ellenőrizhetetlen is.

Szerencsére az előírások ilyenkor is védik a fogyasztót, hívta fel a szakember a figyelmet. Kevesen tudják ugyanis, hogy

a futárcég egészen addig felelős a megrendelt termék állapotáért, amíg a fogyasztó birtokba nem vette, ki nem csomagolta, és meg nem tudta vizsgálni.

Budapesti Békéltető Testület a vállalkozásoknak is megfogalmazta az ajánlásait, ezekben összefoglalva, miként folytathatnak fogyasztóbarát magatartást.

Nyitókép: Manuel Bruque

Kapcsolódó hang

Nézzük meg alaposan, hogy mit írunk alá átvételkor
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018