INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

víztározó

turizmus

szombathely

A turisták is örülhetnek Magyarország legújabb tavának

A turisták is örülhetnek Magyarország legújabb tavának

Infostart

Az új víztározó egy része folyamatosan fel lesz töltve, és turisztikai célokat is szolgál majd.

A végéhez közeledik Szombathely rég várt árvízvédelmi és vízgazdálkodási fejlesztése: a megyeszékhely mellett található dozmati víztározó és az Arany-patak kapcsolódó fejlesztései hamarosan befejeződnek – írta a Magyar Építők a nyugat.hu fényképes beszámolója alapján. A beruházó Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közlése szerint a munkálatok már több mint 85 százaléka elkészült, így a beruházást az idei év harmadik negyedévében át is adják.

A beruházással válik teljessé Szombathely és több környező település árvízvédelme. A komplex fejlesztés része az Arany-patak völgyében egy új tározó kialakítása és a vízfolyás nyomvonalának rendezése is. A projektben ezt többek között 421 méternyi, legmagasabb pontján 8 méter magas gát átadásával valósítják meg számos más elem mellett.

A 44 hektáros állandó tóként kialakított 7,2 hektáros (mintegy 1 millió köbméteres) részének feltöltése júliusban már folyamatban volt. Ezt a vízfelületet turisztikai, szabadidős és vízgazdálkodási célokra is használják majd. A fotókon látható, hogy a tó feltöltését már el is kezdték.

Nyitókép: nyugat.hu
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018