eur:
392.86
usd:
366.22
bux:
66858.01
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Police.hu

Családi vállalkozásban üzleteltek a kristálydroggal

A szálakat egy 44 és egy 47 éves kecskeméti nő mozgatta, akik anyagi nehézségeik miatt döntöttek úgy, hogy kapcsolatrendszerüket felhasználva "Kristály" fantázianevű pszichoaktív anyagot kezdenek árulni.

Többek között fiatalkorú felhasználásával történő kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklás vétsége miatt emeltek vádat 14 emberrel - hét férfivel és hét nővel - szemben - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Legalább 15 millió forintra tettek szert

A 44 és 47 éves kecskeméti nő anyagi nehézségekkel küzdött, ezért döntöttek a Kristály árusítása mellett, amihez a fiatalabb nő kapcsolatrendszerét és az idősebb megtakarított pénzét használták fel. A kábítószert 0,1 grammonként ezer forintért árulták vevőiknek, másfél év alatt 1,5-2 kilogrammnyi új pszichoaktív anyagot értékesítettek. A befolyt pénzt egyenlő arányban osztották el egymás között egészen addig, amíg a két nő össze nem veszett. Az értékesítést ezt követően külön-külön folytatták.

A 44 éves nő az ügyletbe bevonta fiatalkorú lányát és annak élettársát is, akik 2017 januárjáig látták el vevőkörüket. Az idősebb nő - miután lebukásuk után kiengedték a letartóztatásból - még közel fél évig folytatta az árusítást, de egy közúti igazoltatás során több csomag új pszichoaktív anyagot találtak nála, így ismét letartóztatták.

A kecskeméti rokonaik is "beszálltak"

A két nő kecskeméti rokona, egy 48 és egy 55 éves férfi, illetve egyikük fiatalkorú unokaöccse is terjesztette az anyagot.

Az ügyészség új pszichoaktív anyaggal való, bűnszövetségben, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával, kereskedéssel elkövetett visszaélés, kábítószer-kereskedelem, kábítószer-birtoklás és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat. A szabadlábon lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×