eur:
393.47
usd:
368.67
bux:
65765.96
2024. április 23. kedd Béla

Nagy lezárás lesz szombaton egy világháborús bomba miatt

Szombat délelőtt hatástalanítják a Magyar Honvédség tűzszerészei a Rákospalota-Újpest vasútállomásnál talált második világháborús bombát. A rendőrség mintegy 200 méter sugarú körben kiüríti a IV. és XV. kerület érintett részeit, valamint a hatástalanítás ideje alatt két váci vasútvonalon szünetel majd a vonatközlekedés - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala.

A 100 kilogrammos, kilőtt állapotú, gyújtóval felszerelt szovjet típusú betonromboló gránátra a vasútállomás felújítási munkálatai során szerdán találtak rá.

A robbanószerkezet hatástalanítását a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakemberei

szombaton, várhatóan 9 és 13 óra között végzik el.

Az érintett területet a lakosságnak és az ott dolgozóknak legkésőbb szombat délelőtt 9 óráig el kell hagyniuk, és csak a hatástalanítás sikeres befejezése után térhetnek vissza. Az ott élőknek a IV. és a XV. kerület egy-egy befogadó helyet jelölt ki: a IV. kerületben a Újpesti Szigeti József Utca Általános Iskolát, a XV. kerületben pedig a REAC sportpályát, valamint gondoskodnak a folyamatos egészségügyi ellátásra szorulók, mozgásukban korlátozottak szállításáról és felügyeletéről.

A bomba hatástalanításával összefüggésben a MÁV korlátozza a vonatközlekedést a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalon. A hatósági intézkedés ideje alatt pótlóbuszok szállítják majd az utasokat. A budapesti közösségi közlekedést érintő esetleges változásokról a BKK tájékoztatja az utazóközönséget. A művelet megkezdéséig a közösségi közlekedés zavartalan lesz - közölték.

A kormányhivatal közleménye szerint

a kiürítés a IV. és XV. kerületben mintegy 700 embert érint.

A rendőrök a kiürítési területen található háztartásokat felkeresik, a lakosságot tájékoztatják, illetve a postaládákba tájékoztatókat helyeznek el.

A kiürítéssel kapcsolatos további információk megtalálhatók a kormanyhivatal.hu oldalon - közölték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×