eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A Clark Ádám úszódaru kiemeli a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát a Margit hídnál 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Így búcsúztatják a Hableány magyar áldozatait

Pénteken búcsúztatják a dunai hajóbaleset két magyar áldozatát, a Hableány kapitányát és matrózát a folyó Margit hídhoz közeli szakaszán. A 11.00 órakor kezdődő búcsúztató alatt módosul a hajóközlekedés.

A Hableány sétahajó május 29-én este a Margit híd közelében süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét koreait sikerült kimenteni, a többiek meghaltak.

A BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ a közleményben azt írta, hogy a búcsúztató idején a D12-es hajójárat a szokásostól eltérő menetrend szerint, kétóránként közlekedik. A pontos menetrendről a hajóállomásokon, a BKK honlapján, valamint a BKK FUTÁR alkalmazásban lehet tájékozódni.

Az áldozatok előtti tisztelgésként a D12-es hajójárat árbocán fekete szalaggal közlekedik.

"A BKK és a BKV Zrt. tisztelettel adózik a tragikus baleset áldozatainak emléke előtt, és ezúton is szeretné együttérzését, részvétét kifejezni a hozzátartozók felé" - írták a közleményben.

A Panorama Deck Hajózási Társaság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a saját halottjainak tekintett kollégáik búcsúztatóján több hajó is részt vesz, azokon egy időben zajlik a szertartás.

Az érdeklődők a Margit híd Országház felőli oldaláról követhetik az eseményt. A szervezők azt kérik, hogy kizárólag virágszirmokat szórjanak a vízbe a budapesti hajók közös kürtjelére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×