eur:
393.25
usd:
368.05
bux:
65956.65
2024. április 24. szerda György
A Bróker Marcsiként ismertté vált D. Sándorné, a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező egykori vezetője megbilincselt kézzel, az ellene üzletszerűen elkövetett csalássorozat, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, sikkasztás és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán a Szolnoki Törvényszéken 2017. november 6-án. A vádlott az ügyészség szerint a pénzügyi jogsértések sorozatát követte el, 767 embert csapott be, több mint 12 milliárd forinttal károsította meg őket.
Nyitókép: MTI Fotó: Mészáros János

Döntöttek Bróker Marcsiról

További fél évvel meghosszabbította a Bróker Marcsiként elhíresült D. Sándorné előzetes letartóztatását a Szegedi Ítélőtábla – közölte a Népszava.

A nem jogerős döntés szerint a Kun-Mediátor Kft. egykor külföldre szökött vezetőjének – aki a vád szerint több mint 12 milliárd forint kárt okozott ügyfeleinek – július végéig rács mögött kell maradnia, hacsak közben meg nem születik az elsőfokú ítélet.

A vádhatóságot azért is sürgeti az idő, mert a jogszabályok szerint az előzetes legfeljebb három évig tarthat, a büntetőügyet tárgyaló Szolnoki Törvényszéknek tehát 2019 vége előtt ítéletet kell hoznia, különben szabadlábra kerül a karcagi nő - írta a lap.

D. Sándorné az előzetes mostani felülvizsgálatakor azt kérte, hogy a jövőben a „bűnügyi felügyeletét nyomkövetővel határozza meg a bíróság”, ám a bíróság az előzetes letartóztatás fenntartását indokoltnak látta. Arra nem érkezett indítvány, hogy D. Sándorné óvadék ellenében kerüljön szabadlábra.

A Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője a botrány 2015 tavaszi kirobbanása után szökött külföldre, a magyar hatóságok ezután nemzetközi elfogató parancsot adtak ki ellene. Végül a közép-amerikai Belize-ből hozták haza 2016 decemberében. A nő ellen az ügyészség 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×