INFORÁDIÓ 
2019. október 15. kedd
Teréz

bróker marcsi

kun-mediátor kft.

szegedi ítélőtábla

Szolnok, 2017. november 6. A Bróker Marcsiként ismertté vált D. Sándorné, a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező egykori vezetője megbilincselt kézzel, az ellene üzletszerűen elkövetett csalássorozat, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, sikkasztás és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán a Szolnoki Törvényszéken 2017. november 6-án. A vádlott az ügyészség szerint a pénzügyi jogsértések sorozatát követte el, 767 embert csapott be, több mint 12 milliárd forinttal károsította meg őket. MTI Fotó: Mészáros János

Döntöttek Bróker Marcsiról

Infostart

További fél évvel meghosszabbította a Bróker Marcsiként elhíresült D. Sándorné előzetes letartóztatását a Szegedi Ítélőtábla – közölte a Népszava.

A nem jogerős döntés szerint a Kun-Mediátor Kft. egykor külföldre szökött vezetőjének – aki a vád szerint több mint 12 milliárd forint kárt okozott ügyfeleinek – július végéig rács mögött kell maradnia, hacsak közben meg nem születik az elsőfokú ítélet.

A vádhatóságot azért is sürgeti az idő, mert a jogszabályok szerint az előzetes legfeljebb három évig tarthat, a büntetőügyet tárgyaló Szolnoki Törvényszéknek tehát 2019 vége előtt ítéletet kell hoznia, különben szabadlábra kerül a karcagi nő - írta a lap.

D. Sándorné az előzetes mostani felülvizsgálatakor azt kérte, hogy a jövőben a „bűnügyi felügyeletét nyomkövetővel határozza meg a bíróság”, ám a bíróság az előzetes letartóztatás fenntartását indokoltnak látta. Arra nem érkezett indítvány, hogy D. Sándorné óvadék ellenében kerüljön szabadlábra.

A Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője a botrány 2015 tavaszi kirobbanása után szökött külföldre, a magyar hatóságok ezután nemzetközi elfogató parancsot adtak ki ellene. Végül a közép-amerikai Belize-ből hozták haza 2016 decemberében. A nő ellen az ügyészség 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

Nyitókép: MTI Fotó: Mészáros János
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018