eur:
393.19
usd:
367.87
bux:
66054.22
2024. április 24. szerda György
Rendőrök igazoltatnak egy férfit az erzsébetvárosi vigalmi negyedben a Kazinczy utcában 2018. február 18-ra virradó éjjel. Ezen a napon népszavazást tartanak arról, hogy a főváros VII. kerületében, az úgynevezett bulinegyedben található vendéglátóhelyek éjfél és reggel 6 óra között nyitva tarthassanak-e.
Nyitókép: Rendőrök igazoltatnak egy férfit az erzsébetvárosi vigalmi negyedben a Kazinczy utcában 2018. február 18-ra virradó éjjel. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Razzia a bulinegyedben: a nyitvatartási idő a kulcs

Nagyszabású, összehangolt ellenőrzéseket tartanak a napokban a hatóságok a pesti bulinegyedben. Az Élhető Erzsébetváros Egyesület elnöke szerint először a vendéglátóhelyek nyitva tartását kellene szabályozni.

Razziába kezdtek a hatóságok az erzsébetvárosu bulinegyedben.

A bulinegyedben ma érzékelhető problémák több évvel ezelőtt kezdődtek; a jelenlegi helyzet már ott tart, hogy a lakosság menekül, a zajszennyezést akár reggel 6-ig bulizó külföldiek növelik, a szemetelés és a vizelet miatt élhetetlen környék, a szórakozók autótükröket is lerúgnak, kapukat tesznek tönkre - mondta el az InfoRádiónak Garai Dóra, az Élhető Erzsébetváros Egyesület elnöke.

"Nincs senki tekintettel arra, hogy

ez egy lakóövezet, nem pedig vigalmi negyed"

- összegezte.

Garai Dóra szerint a hatóságoknak azzal kéne kezdeni a helyzet rendezését, hogy a vendéglátóhelyek nyitvatartását hangolják össze a főváros más részein érvényes nyitvatartási renddel.

"Ezek után,

ha van módunk pihenni, lehet tárgyalni mindenféle intézkedésekről: kaphat-e valaki engedélyt további nyitvatartásra,

illetve milyen módon tudnak a kerületbe már beköltözött közel 500 kocsmával együtt élni azok, akik ott élnek" - húzta alá.

Úgy gondolja, a lakosság részéről komoly kompromisszum, hogy egy fél négyzetkilométeres területre beengedte ezt a közel 500 kocsmát, most a kereskedelmi szférán a sor, hogy megtegye az engedményét.

Az egyesület korábban megismerkedett a nyitvatartási szabályokkal, illetve az erről alkotott alkotmánybírósági véleménnyel, ez utóbbival összhangban vélekednek úgy, hogy

a lakosság pihenése a legfontosabb,

ebben pedig a a bulinegyedben lakók sem mások, mint a más kerületekben élők.

A Magyar Idők a héten arról írt, a hasonló razziák hidején hirtelen kifehéredik a kereskedelem a bulinegyed egységeiben, majd a razzia után visszacsökken a legális bevétel a korábbi szintre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×