eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a magyar közmédiának nyilatkozik Brüsszelben a Brexitről szóló rendkívüli EU-csúcstalálkozó után 2018. november 25-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Orbán Viktor: álhírek jelentek meg Magyarországról

A miniszterelnök szerint egyesek zavart keltenek az amerikai külügyminiszter közelgő látogatása előtt.

A nemzetközi és a magyar sajtóban álhírek jelentek meg Magyarországgal kapcsolatban; ezek célja, hogy zavart keltsenek az Amerikai Egyesült Államok külügyminiszterének közelgő budapesti látogatása előtt - közölte a távirari irodával Orbán Viktor miniszterelnök kedden.

"Magyarország NATO-tagállam és az Amerikai Egyesült Államok szövetségese. Erről a magyar emberek népszavazáson döntöttek"

- szögezte le Orbán Viktor.

Mint elmondta még, Magyarország kormányának "továbbra is az a célja, hogy az Amerikai Egyesült Államokkal fennálló szövetségesi kapcsolatát erősítse. Ennek szellemében készülünk Michael Richard Pompeo külügyminiszter úr budapesti látogatására" - nyilatkozta a kormányfő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. Németországban a Bundestag elé került a napokban az a törvényjavaslat amivel tovább akarják gyorsítani a napelemek németországi terjeszkedését. Magyarországon legutóbb viszont elkaszáltak egy olyan kapacitásbővítési csomagot, amely az évtized végére akár további 10 GW megépítése előtt nyitotta volna meg a beruházási lehetőségeket. Kiss Ernőt, a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség MNSZSZ) elnökét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×