eur:
392.61
usd:
365.29
bux:
66594.95
2024. április 26. péntek Ervin
Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke beszédet mond a Dorogi Református Egyházközség új gyülekezeti házának felszentelésén Dorogon 2018. szeptember 16-án.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Balog Zoltán: hatalmas a tétje a májusi európai parlamenti választásoknak

Soha ennyire komoly tétje még nem volt az európai parlamenti választásoknak, mint jövő májusban lesz – vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában Balog Zoltán. A miniszterelnöki biztos arról is beszélt, hogy az Európai Néppártot komoly törésvonalak feszítették az elmúlt hónapokban. A globalista és a lokalista szemlélet harca jellemzi a világot napjainkban – vélekedett az emberi erőforrások korábbi minisztere.

Minden korábbinál jelentősebb a tétje a májusi európai parlamenti választásoknak – mondta az emberi erőforrások korábbi minisztere, miniszterelnöki biztos, református lelkész.

„Az európai uniós választások másodosztályú választások voltak: a fennálló kormányt szeretik vagy nem szeretik?”

– fogalmazott Balog Zoltán, aki szerint Magyarországon, Németországban és a skandináv államokban „látják, hogy együtt Európában merre fogunk menni”. Az eddigieknél sokkal nagyobb figyelemre és részvételre számít.

Balog Zoltán arról is beszélt, hogy az Európai Néppártot komoly törésvonalak feszítették az elmúlt hónapokban. Mint mondta: komoly kihívást jelent, hogy „kontúrját vesztett párt” lett, hiszen sok globalista politikus is tagja a pártcsaládnak.

Az egykori miniszter szerint azért ábrándulnak ki Németországban a szociáldemokratákból, mert nem éreznek rá a „kisember-képviseletre”. A miniszterelnöki biztos hozzátette: európai szinten is van létjogosultsága a lokális értékeknek.

Napjainkban komoly identitásharcok jellemzik a közéletet, főként a globalista felfogás áll szemben a lokalista szemlélettel – hangsúlyozta Balog Zoltán. Mint mondta: a globalisták szerint „a világra való nyitottság, meg mindenre való nyitottság önmagában érték”. Ezzel szemben ő úgy gondolja, a jóra nyitottnak kell lenni, a rosszra nem. Szerinte a „globalista elitnek” megvan a pénzeszköze arra, hogy mindenhol otthon érezzék magukat, komfortosan;

mások azonban úgy gondolják, hogy jólétük több mint egyszerű anyagi státusz, „annak köze van ahhoz, ahol született, ahová tartozik”,

ők a lokalisták.

Balog Zoltán kiemelte, hogy az erős nemzetek Európája lehet igazán sikeres a világpolitikában. Az európai identitás szerinte nagyon sokféle nemzeti identitásból áll össze. „Európának az erejét mindig az erős nemzetek adták” – vélekedett. Úgy látja, a partneri együttműködés sokkal nagyobb sikereket eredményez, mint egy „Brüsszelből vezérelt, igazából a nemzetállamok szuverenitását sértő politika”.

Az emberi erőforrások korábbi minisztere szerint a Visegrádi négyek országainak európai szinten erősebb a nemzeti önképük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×