INFORÁDIÓ 
2019. május 24. péntek
Eliza, Eszter

balog zoltán

ep-választás

identitás

aréna

Dorog, 2018. szeptember 16. Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke beszédet mond a Dorogi Református Egyházközség új gyülekezeti házának felszentelésén Dorogon 2018. szeptember 16-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Balog Zoltán: hatalmas a tétje a májusi európai parlamenti választásoknak

Infostart / InfoRádió

Soha ennyire komoly tétje még nem volt az európai parlamenti választásoknak, mint jövő májusban lesz – vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában Balog Zoltán. A miniszterelnöki biztos arról is beszélt, hogy az Európai Néppártot komoly törésvonalak feszítették az elmúlt hónapokban. A globalista és a lokalista szemlélet harca jellemzi a világot napjainkban – vélekedett az emberi erőforrások korábbi minisztere.

Minden korábbinál jelentősebb a tétje a májusi európai parlamenti választásoknak – mondta az emberi erőforrások korábbi minisztere, miniszterelnöki biztos, református lelkész.

„Az európai uniós választások másodosztályú választások voltak: a fennálló kormányt szeretik vagy nem szeretik?”

– fogalmazott Balog Zoltán, aki szerint Magyarországon, Németországban és a skandináv államokban „látják, hogy együtt Európában merre fogunk menni”. Az eddigieknél sokkal nagyobb figyelemre és részvételre számít.

Balog Zoltán arról is beszélt, hogy az Európai Néppártot komoly törésvonalak feszítették az elmúlt hónapokban. Mint mondta: komoly kihívást jelent, hogy „kontúrját vesztett párt” lett, hiszen sok globalista politikus is tagja a pártcsaládnak.

Az egykori miniszter szerint azért ábrándulnak ki Németországban a szociáldemokratákból, mert nem éreznek rá a „kisember-képviseletre”. A miniszterelnöki biztos hozzátette: európai szinten is van létjogosultsága a lokális értékeknek.

Napjainkban komoly identitásharcok jellemzik a közéletet, főként a globalista felfogás áll szemben a lokalista szemlélettel – hangsúlyozta Balog Zoltán. Mint mondta: a globalisták szerint „a világra való nyitottság, meg mindenre való nyitottság önmagában érték”. Ezzel szemben ő úgy gondolja, a jóra nyitottnak kell lenni, a rosszra nem. Szerinte a „globalista elitnek” megvan a pénzeszköze arra, hogy mindenhol otthon érezzék magukat, komfortosan;

mások azonban úgy gondolják, hogy jólétük több mint egyszerű anyagi státusz, „annak köze van ahhoz, ahol született, ahová tartozik”,

ők a lokalisták.

Balog Zoltán kiemelte, hogy az erős nemzetek Európája lehet igazán sikeres a világpolitikában. Az európai identitás szerinte nagyon sokféle nemzeti identitásból áll össze. „Európának az erejét mindig az erős nemzetek adták” – vélekedett. Úgy látja, a partneri együttműködés sokkal nagyobb sikereket eredményez, mint egy „Brüsszelből vezérelt, igazából a nemzetállamok szuverenitását sértő politika”.

Az emberi erőforrások korábbi minisztere szerint a Visegrádi négyek országainak európai szinten erősebb a nemzeti önképük.

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Kapcsolódó hang

Balog Zoltán az EP-választásokról és a Néppártról
 


Balog Zoltán az identitásharcokról
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018