eur:
394.29
usd:
370.2
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
bkk.hu
Nyitókép: Szelig Karoly

E-jegyrendszer még nem lesz, kórházi adósságrendezés viszont idén is - a nap hírei

Rendezik a kórházak adósságát és emelik a védőnők és ápolók bérét. Felmondta az elektronikus jegyrendszer kiépítésére és üzemeltetésére kötött szerződést a Budapesti Közlekedési Központ. Nem lesz orosz-amerikai csúcstalálkozó Argentínában.

Összesen 55 milliárd forinttal rendezi a kórházak adósságát a kormány és 2022-ig 4 lépcsőben 72 százalékkal nő a védőnők és ápolók bére - jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós közölte: a kormány elfogadta az alap- és a sürgősségi ellátás átalakításának tervét és az 5 nemzeti egészségprogramot.

Nyolc szakszervezet is elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány támogatja a 400 órás túlórajavaslatot, ezért egynapos szabadság kivételére kérik a munkavállalókat, ha a jogalkotó nem veszi figyelembe véleményüket. A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke az InfoRádiónak elmondta: a módosítás ellentétes az európai gyakorlattal, munkavállaló- és családellenes, és nincs egységes szabályozás a központi igazgatásra, a kormányhivatalokra és az állami tisztviselőkre. Kósa Lajos fideszes politikus, a javaslat egyik előterjesztője az InfoRádióban azt mondta: nem érti a bejelentést, mert szerinte a Munka törvénykönyve módosítása nem érinti a közszférában dolgozókat.

A szociálistűzifa-támogatás elosztási rendszerének átalakítását szorgalmazza az alapvető jogok biztosa, hogy minden rászoruló átlátható módon juthasson hozzá száraz tűzifához. Az ombudsmanhoz többen fordultak az elmúlt években, mert kimaradtak a télitüzelő-támogatásból, vagy nem kapták meg a számukra támogatásként megítélt mennyiségű és minőségű téli tűzifát. Több panaszos esett el a támogatástól azért, mert kimerült a tűzifára fordítható költségvetési keret.

Felmondta az elektronikus jegyrendszer kiépítésére és üzemeltetésére kötött szerződést a Budapesti Közlekedési Központ. A BKK arra hivatkozott, hogy a szállító nem nyújtotta be a megfelelő bankgaranciát. Az eredeti terv szerint a cég 2015 és 2017 között építette volna ki a szükséges 800 kaput, több mint tízezer érvényesítő automatát és a számítógépes központot, valamint felállította volna a teljes rendszert, majd üzemeltette volna 5 évig. A beruházást 54,5 millió eurós EBRD-hitelből valósították volna meg.

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök kiadására szólította fel Magyarországot az Európai Parlament. A strasbourgi testület szerint a magyar hatóságok beavatkoztak Macedónia belügyeibe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×