eur:
392.37
usd:
365.6
bux:
66784.41
2024. április 26. péntek Ervin
Egy kislány hűsíti magát egy szökőkútnál a kánikulában Budapesten, a Széll Kálmán téren 2016. június 23-án. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az elkövetkező napokban rendkívüli meleg várható, ezért az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat másodfokú hőségriasztást rendelt el június 23-tól június 26-án éjfélig.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Erősen ajánlott a szemészeti szűrés a legkisebb gyermekeknél is

Cserép Veronika szakorvos úgy látja, felelős szülői magatartással korrigálhatók a gyermekkori szembetegségek.

A felnőttek gyakran észre sem veszik, ha romlik a szemük, míg az egészen kis gyermekek számára az idejében felfedezett látászavar néhány esetben korrigálható is - mondta az InfoRádió Családi hét című magazinműsorában Cserép Veronika szemész szakorvos.

Gyerekkorban mindenképpen javasolja a szűrést.

"Körülbelül hatéves korig tart a gyermekek érzékeny kora, és ha bizonyos betegségeket addig nem sikerül kiszűrni, utána már sokkal nehezebb: tompalátó lesz, nem úgy tanul meg látni, ahogy kell" - figyelmeztetett a szakorvos.

Elmondta,

az idejében elvégzett vizsgálat esetén több szembetegséget még könnyebben lehet kezelni, például az együttlátás hiányát, illetve a szürkehályog is kiszűrhető, ha idejében észreveszik.

Kancsalság esetén 3-4 hónapos korig nincs min aggódni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×