INFORÁDIÓ 
2020. január 24. péntek
Timót

szem

2019.04.06. 14:00

Innen tudjuk, hogy melyik a jó napszemüveg

Több szembetegséget is okozhatnak a káros UV-sugarak, amik ellen érdemes megfelelő napszemüvegekkel védekezni - hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának adjunktusa, Schneider Miklós.
2018.10.24. 04:50

Alattomos módon támad a kék fény

Káros hatással van a szemünkre a digitális eszközök kék fénye - hangsúlyozta az InfoRádiónak a Magyar Látszerész Szövetség elnöke. Szabadi Zsolt szerint számos eszköz áll rendelkezésünkre, hogy megóvjuk a szervezetünket.
2017.06.17. 08:00

Mindenki veszélyben, támadnak az anyajegyek

Ugrásszerűen megnőtt a bőrdaganatos betegek száma az elmúlt tíz évben, ezen belül a legsúlyosabb ráktípus, a melanoma előfordulása emelkedett a leginkább - mondta a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika igazgatóhelyettese. Holló Péter a megelőzésre és a rendszeres anyajegy-vizsgálatra hívta fel a figyelmet.
2017.01.19. 13:44

Milliókon segíthet egy magyar felfedezés

Színtévesztő emberek millióinak életminőségét fogja jelentősen javítani a Samsung legújabb innovációja, amelyet egy magyar kutatócsoport módszerét használva fejlesztett. A SeeColors a világ első olyan mobilalkalmazása, amely meghatározza a színtévesztés fajtáját és mértékét, majd ehhez igazodva egy alkalmazás újrakalibrálja a néző számára a televízió képernyőjét.
2016.09.08. 05:00

Az egymillió dolláros kutatás

Amerikai és brit egyetemek kutatói kapták megosztva a portugál Champalimaud Alapítvány 1,1 millió dollárral (303 millió forint) járó díját, amiért munkájukkal jelentősen hozzájárultak annak megismeréséhez, hogy miként küld jeleket az emberi szem az agynak.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018