INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

szem

2019.04.06. 14:00

Innen tudjuk, hogy melyik a jó napszemüveg

Több szembetegséget is okozhatnak a káros UV-sugarak, amik ellen érdemes megfelelő napszemüvegekkel védekezni - hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának adjunktusa, Schneider Miklós.
2018.10.24. 04:50

Alattomos módon támad a kék fény

Káros hatással van a szemünkre a digitális eszközök kék fénye - hangsúlyozta az InfoRádiónak a Magyar Látszerész Szövetség elnöke. Szabadi Zsolt szerint számos eszköz áll rendelkezésünkre, hogy megóvjuk a szervezetünket.
2017.06.17. 08:00

Mindenki veszélyben, támadnak az anyajegyek

Ugrásszerűen megnőtt a bőrdaganatos betegek száma az elmúlt tíz évben, ezen belül a legsúlyosabb ráktípus, a melanoma előfordulása emelkedett a leginkább - mondta a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika igazgatóhelyettese. Holló Péter a megelőzésre és a rendszeres anyajegy-vizsgálatra hívta fel a figyelmet.
2017.01.19. 13:44

Milliókon segíthet egy magyar felfedezés

Színtévesztő emberek millióinak életminőségét fogja jelentősen javítani a Samsung legújabb innovációja, amelyet egy magyar kutatócsoport módszerét használva fejlesztett. A SeeColors a világ első olyan mobilalkalmazása, amely meghatározza a színtévesztés fajtáját és mértékét, majd ehhez igazodva egy alkalmazás újrakalibrálja a néző számára a televízió képernyőjét.
2016.09.08. 05:00

Az egymillió dolláros kutatás

Amerikai és brit egyetemek kutatói kapták megosztva a portugál Champalimaud Alapítvány 1,1 millió dollárral (303 millió forint) járó díját, amiért munkájukkal jelentősen hozzájárultak annak megismeréséhez, hogy miként küld jeleket az emberi szem az agynak.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018