eur:
393.76
usd:
368.25
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Tízezer és húszezer forintos bankjegyek egy pénztárcában. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Volt jobbikos tett feljelentést gyanús pénzmozgások miatt

Szabó Balázs, a párt volt szekszárdi tagja úgy tudja, hogy az ő régiójában 8-10 millió forint érkezett a Jobbik pártigazgatóján keresztül, amit a tagok fizettek be a pártkasszába.

Szabó Balázs feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen ismeretlen tettes ellen, csalás gyanúja miatt. A helyi önkormányzati képviselő a Magyar Időknek elmondta, az nem volt világos előtte, hogy ezek a pénzek honnan érkeztek, az azonban szerinte már körvonalazódik, hogy több száz befizetője is lehetett a Szabó Gábor pártigazgató által "küldött" összegeknek.

Szabó Balázs hozzátette, a feljelentésben több tanú neve is szerepel, akik feltehetően még ezen a héten kiállnak, nevüket vállalva. A gyanús pénzek kiosztásában részt vevő hálózat nagyságáról a volt jobbikos politikus azt mondta, hogy országos szintű lehetett, csak az ő régiójában 8-10 millió forintot osztottak le és fizettettek be a tagokkal.

A lap szerint, tekintettel arra, hogy a Jobbiknak 9 régiója van, 90 millió forint is lehet a leosztott, majd a Jobbik pártkasszájába befizetett összeg,

ami nagyjából megfelel annak a százmillió forintnak, amelyet az ellenzéki párt állítása szerint társadalmi adakozással kaptak. Szabó Balázs szerint voltak olyanok, akik tényleg segíteni igyekeztek a pártot, ám ők jellemzően 5-10 ezer forint körüli összegeket utaltak.

A cikk felidézi, hogy a szekszárdi képviselő azután fedte fel a Jobbik kétes pénzügyleteit, hogy feloszlatta a helyi szervezetet, és kilépett a pártból. A Jobbik vezetése szerint Szabó Balázs hazudik, ugyanakkor a Magyar Időknek több volt regionális igazgató is megerősítette, ők is találkoztak ilyen jellegű pénzmozgásokkal, de sosem derült fény arra, honnan is jöhettek ezek az összegek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×