eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Az LMP szerint újra kell indítani az azbesztmentesítést

Leállították annak a 13. kerületi épületnek a bontását, amelynél a munkálatok közben azbesztet találtak. Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese szerint az újlipótvárosi eset újra felhívja a figyelmet egy országos problémára.

„Az azbesztnek nagyon komoly egészségkárosító hatása van” – hívta fel a figyelmet Schmuck Erzsébet. Az eset szerinte arra hívja fel a figyelmet, hogy Budapesten és az országban számos helyen fordulhat elő azbesztszennyezés. Az ellenzéki képviselő az InfoRádióban arról beszélt, hogy szerinte újra kell indítani az országos azbesztmentesítési programot. Hozzátette, a fővároson kívül probléma van Tatabányán, Nyergesújfalun, Győrben, és Sopronban is.

A kilencvenes években volt egy felmérés, amelyet követően elindították a programot, ezt azonban a Fidesz-kormány leállította

– mondta Schmuck Erzsébet, aki szerint legalább a lakóépületeket és a fontosabb középületeket azbesztmentesíteni kellene, ehhez szerinte tízmilliárd forint elegendő lenne.

Az LMP kerületi szervezete kérdéssel fordult az illetékes hatósághoz. Onnan azt a választ kapták, hogy megteszik a szükséges lépéseket, az építkezés pedig addig nem folytatódhat, amíg a szálló por veszélyezteti a környéken lakók egészségét. A frakcióvezető-helyettes hozzátette: a környéket járva többször látta, hogy bár nem locsoltak, a gépek mégis dolgoztak az építkezésen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×