INFORÁDIÓ 
2019. február 24. vasárnap
Mátyás

derékfájás

almásy csilla

országos gerincvédő egyesület

Sokan rosszul kezelik a derékfájást

Sokan rosszul kezelik a derékfájást

Infostart / InfoRádió - Déri Ágota

A derékfájástól szenvedők 70 százaléka együtt él a fájdalommal ahelyett, hogy orvoshoz, vagy gyógytornászhoz fordulna – derült ki az Országos Gerincvédő Egyesület felméréséből. Sokan kipihennék a hátfájást, pedig ilyenkor egészségesebb átmozgatni az izmokat – mondta az InfoRádiónak Almásy Csilla gerincterapeuta, gyógytornász.

A felméréssel azt igyekeztek vizsgálni, hogy a derékfájás mennyire befolyásolja az emberek mindennapi életet, illetve mit tesznek a megelőzés, illetve a kezelés érdekében – árulta el a szakértő. Almásy Csilla kiemelte: az emberek inkább a passzív megoldás hívei, és főként masszázsra járnak vagy kenőccsel, gyógyszerrel kezelik a fájdalmat. A válaszadók csupán kis százaléka vesz igénye gyógyító szakembert. Egyesek pedig otthon maradnak és pihennek.

Bár korábban ez utóbbit javasolták az egészségügyben, ez valójában nem hogy nem javít, de egyenesen ronhat is a beteg állapotán. Mozgásszervi problémák ugyanis a döntő esetekben az izületek körüli lágy részekben kilakuló diszfunkció, keringési gondok miatt jönnek létre, ha lefekszünk, ezek csak súlyosbodnak.

Megoldás, hogy az illető éljen aktív életmódot, nagy terhelésnek azonban ne tegye ki magát.

Vannak gyakorlatok, melyek nagy mértékben segítik a javulást – emelte ki a gyógytornász.

A válaszadók 70 százaléka együtt él a fájdalommal, legtöbbjük több éve jelentkeztek a derékproblémák. Bizonyos fájdalmak esetében ritkán fordulnak az emberek szakemberhez, hiszen elkönyvelik, hogy a korral jár, vagy az ülőmunkának köszönhető.

Kapcsolódó hang

Almássy CSilla
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018