eur:
393.78
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Milyen a kiberbiztonság női nézőpontból?

Más szakmához hasonlóan a kiberbiztonság is "megtalálta" a nőket – mondta az InfoRádiónak Baracsi Katalin internetjogász.

„Sokak számára érdekes, hogy egy nőt mi vonzhat az információbiztonságban, miért foglalkozik kiberbiztonsággal, adatvédelemmel, bankbiztonsággal” – vélekedett Baracsi Katalin internetjogász. A Women in IT Security szakmai napjának előadója hozzátette: másokhoz hasonlóan ez a terület is "megtalálta" a hölgyeket. A tapasztalatok szerint, ha egy szervezeten belül vegyesen dolgoznak férfiak és nők, az jót tesz a közös munkának.

A csütörtöki rendezvényen párbeszédre hívták az információbiztonság szakembereit és az érdeklődő laikusokat. A látogatók megismerkedhettek a női szemszöggel, ezzel motiválva azokat, akik ismerkednének a szakmával. Baracsi Katalin kiemelte: a szervezetnek mentorprogramja is van, amelyben támogatják a fiatalokat, elviszik őket szakmai programokra, bemutatják nekik a potenciális munkaadókat.

A szakértő szerint az IT-közösség nyitott a fiatalokra,

a gimnáziumokban pályaorientációs napokon szokták népszerűsíteni a szakmát. Hozzátette: a rendezvényen elhangzott előadások prezentációit elérhetővé fogják tenni, így aki lemaradt az eseményről, utólag is megismerkedhet az elhangzottakkal.

Baracsi Katalin jogászként internetbiztonsági előadásokat tart gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A szakértő ezeken az alkalmakon elmagyarázza, hogyan kell kezelni egy bántalmazási helyzetet, hogy lehet felismerni az internetes csalást, illetve mit lehet tenni, ha engedély nélkül készül fénykép vagy videofelvétel az illetőről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×