eur:
392.55
usd:
366.24
bux:
66793.26
2024. április 26. péntek Ervin

Veszélybe került Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megállapodása – lapszemle

A Népszava szerint veszélybe került Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megállapodása. A számítógépes és online bűnözéssel foglalkozó hálózat alakult az Országos Bírósági Hivatalban – írja a Magyar Idők. A Portfolio cikke szerint sikerült megállapodnia a TV2-nek és a Magyar Telekomnak. Az állam bevételei nőnek, míg az adók csökkennek – áll a Magyar Időkben. Kína a világ legnagyobb baromfihús-fogyasztója – állítja az agrarszektor.hu. A Portfolión arról lehet olvasni, hogy jelentősen lazultak a lakossági energiahatékonysági hitel feltételei.

A Népszava arról ír, hogy veszélybe került Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök alig két hónapja, Oroszországban megkötött megállapodása, amely szerint legkésőbb 2019. október 27-én kell megkezdődniük a Paksi Atomerőmű bővítési munkálatainak. Ennek több jele is van. Az MFOR üzleti hírportál vette észre, hogy még a felvonulási épületekre kiírt tenderen is későbbi határidő szerepel: egyebek mellett egy 100 fős üzemi étkezdét és egy konyhát kellene megépíteni, a munkálatok tervezett kezdete 2019. március 30., a határidő pedig 2020. május 30. – ezekhez képest nagyon rövidnek tűnik a 2026-os tervezett üzembe helyezésig rendelkezésre álló idő.

A Magyar Időkben arról lehet olvasni, hogy a számítógépes és online bűnözéssel foglalkozó hálózat alakult az Országos Bírósági Hivatalban, egyre több ugyanis az olyan bűncselekmény, amelyet a virtuális térben követnek el. A bírákból és informatikusokból álló szakmai csoport célja, hogy felkészüljenek a kibertér kihívásaira.

A Portfolio arról közöl cikket, hogy hosszú ideig tartó egyeztetés után sikerült megállapodnia a TV2-nek és a Magyar Telekomnak arról, hogy a többek között a spanyol liga és a Bajnokok Ligája meccseit is sugárzó Spíler2 bekerüljön a Magyar Telekom kínálatába.

Az állam bevételei nőnek, míg az adók csökkennek – erről a Magyar Idők írt. A pénzügyminiszter-helyettes Tállai András a lapnak azt mondta, idén eddig 350 milliárd forinttal érkezett nagyobb összeg az államhoz a legfontosabb adókból, mint tavaly. A lap szerint hétezerkilencszázmilliárd forintra tett szert az állam az esztendő első nyolc hónapjában a legfontosabb közterhekből, vagyis a társasági és a jövedéki adóból, az áfából, a járulékokból, a szociális hozzájárulási adóból, valamint a személyi jövedelemadóból.

Az agrarszektor.hu arról közöl cikket, hogy Kína a világ legnagyobb baromfihús-fogyasztója, ám egyre kevesebb importra szorul ebből a termékből. Mégis örvendetes, ha a magyar exportőrök számára megnyitja a kapuit, ez a hazai termelőknek több százmillió dolláros bevételi lehetőséget jelent.

A Portfolión arról lehet olvasni, hogy jelentősen lazultak, az építőipari életszerűség és a kisebb társasházban élő magánszemély pályázók igényei felé mozdultak el a lakossági energiahatékonysági hitel feltételei egy új módosítással, amely szabályok október 4-től lépnek hatályba és már a folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell őket. A Pest megyén kívüli térségnek szóló 105,2 milliárdos hitelkeretnek már nem a negyedét, hanem a felét lehet társasházi és lakásszövetkezeti energiahatékonysági és megújuló energiás projektjeire felhasználni, ennek érdekében több szabály is módosult.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×