eur:
394.71
usd:
365.58
bux:
65142.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Déli pályaudvar épülete a főváros I. kerületében a Krisztina körút és az Alkotás utca találkozásánál. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faluldi Imre

Lezárják a Délit, nagy változásokra készülhetnek az utasok

Halaszthatatlan karbantartási munkákat végeznek a pályaudvaron a szakemberek október elejétől két héten át.

Az október 4-17-ig teljesen lezárják a Déli pályaudvart, mert a vágányokon, a peronokon, a váltókon, a forgalomirányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton és az alagútban olyan munkálatokat kell végezni, amelyeket kizárólag a vonatforgalom teljes szünetelése mellett lehetségesek – mondta az InfoRádiónak a MÁV-csoport helyettes szóvivője.

Urbán Attila megerősítette, hogy

jelentős menetrendi változásokra kell számítaniuk az utasoknak,

ezek főként a Budapest - Győr - Tatabánya, a Budapest - Székesfehérvár, a Budapest - Pusztaszabolcs - Pécs vonalakat és egyes mellékjáratokat érintik. A kelenföldi állomást a Déli pályaudvarral a munkálatok ideje alatt a BKK járatai kötik majd össze.

Az elővárosi vonatok, egyes gyorsított szerelvények és InterCity-járatok Kelenföldig közlekednek és onnan indulnak, a vasárnapi munkarend szerinti, a Budapest - Győr elővárosi gyorsított vonatok végállomása pedig a Keleti pályaudvar lesz.

A Pusztaszabolcs - Budapest vonal korszerűsítési munkálatai miatti változások továbbra is érvényben lesznek, így az S40-s és S42-es vonalok továbbra sem érintik a Kelenföld és Érd felső közötti megállóhelyeket. Az S36-os és G43-as vonatok változatlanul Kőbánya - Kispest - Tárnok - Martonvásár, illetve Kőbánya - Székesfehérvár között szállítják az utasokat.

Bővebb információ a MÁV-csoport honlapján érhető el.

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója korábban arról beszélt, hogy a Déli pályaudvarról nem költöztetik el a vasútüzemet. A cégvezető is megemlítette az októberi nagy karbantartást. Mint mondta, teljesen átvizsgálják és kijavítják a felsővezeték-hálózatot, a biztosítóberendezéseket, és korszerűsítik az utastájékoztató rendszert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×