eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Mk48-as sorozatú dízelmozdonyok által vontatott személyvonat áll a Puskás Akadémia végállomáson a Vál-völgyi kisvasút első üzemnapján 2016. május 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Négy településen lesz vasárnap időközi önkormányzati választás

Felcsúton, Balmazújvárosban, Sorkikápolnán a polgármesterjelöltekre lehet szavazni, míg Pásztón a polgármester mellett új képviselőket is választanak a lakosok.

A legnagyobb érdeklődés a felcsúti polgármester-választást kíséri, hiszen az áprilisban lemondott Mészáros Lőrinc az elmúlt években az ország egyik leggazdagabb embere lett, és a település - egyebek mellett a Puskás Akadémia miatt - ezer szállal kötődik Orbán Viktor miniszterelnökhöz. A felcsúti időközi választáson két jelölt indul: a korábbi polgármester névrokona, Mészáros László István alpolgármester, aki a Fidesz-KDNP politikusa. A voksolás érdekessége - ami egyben nehezítheti a szavazók helyzetét - hogy a másik jelöltet szintén Mészáros Lászlónak, pontosan Mészáros László Jánosnak hívják. Ő függetlenként indul, de a Magyar Kétfarkú Kutyapárt támogatja.

Mészáros László János közölte, hogy nem tagja a Kutyapártnak, azért indul a posztért, hogy ne a kádári időkre jellemzően egy jelöltből lehessen választani. A zoom.hu-nak a céljairól azt mondta, első lépésben mindenképpen

elvinné a felcsúti kisvasút végállomását a Kelenföldi pályaudvarig, hogy a falut közvetlenül összekössék a 4-es metróval.

A fideszes Mészáros László István csak annyit mondott, hogy győzni szeretne, méghozzá sok szavazattal.

Az elmúlt hetekben egyébként a Kutyapárt támogatását élvező Mészáros László János látványos akciókkal próbálta meg felhívni magára a figyelmet, buszmegállót épített Felcsút központjában, szerdán pedig társaival be akart foltozni egy kátyút, de mindkét esetben több rendőrautó érkezett a helyszínre és igazoltatták.

Börtönbüntetésre ítélték a polgármestert

A Hajdú-Bihar megyei Balmazújvárosban a korábbi polgármester tisztségének megszűnése miatt kellett kiírni az időközi választást, a települést 2014 óta vezető független Veres Margitot ugyanis áprilisban hivatali vesztegetés miatt jogerősen öt év börtönre ítélték. A vasárnapi voksoláson három független, Csige Sándor, Hegedüs Péter és Nagy Tamás, valamint Dobány László, a Magyar Munkáspárt jelöltje közül kerül ki a polgármester.

A Vas megyei Sorkikápolnán az időközi választást a polgármester Nárai László halála miatt írták ki. A tisztségért két független politikus indul: Fodor Béla József és Tóthné Plózer Judit.

A Nógrád megyei Pásztón polgármestert és képviselőket is választanak vasárnap, mert a település képviselő-testülete április végén feloszlatta magát. Az időközi választáson újra elindul a polgármesteri tisztségért a független Dömsödi Gábor, mellette a fideszes alpolgármester Farkas Attila és a szintén független Plecskó Péter volt képviselő is megméreti magát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×