eur:
395.67
usd:
366.68
bux:
65714.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pexels

Mérgezett tejjel zsarolták meg a magyarországi üzletláncot

Több áruházlánc polcairól több mint 10 ezer liter tejet kellett visszahívni a hétvégén egy mérgezéses fenyegetés miatt. Eddig szennyezést nem találtak a Nébih szakemberei, de felhívják a lakosság figyelmét, hogy mindenki ellenőrizze a vásárolt UHT tej csomagolásának épségét.

A Blikk értesülései szerint egy ismeretlen levelet írt az Auchannak, hogy ha nem fizetnek neki, megmérgezi az üzleteikben árult dobozos tejeket. Ezt alátámasztotta az ORFK sajtóosztályának válasza is, amely szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda külön nyomozócsoportot hozott létre a zsarolás miatt.

Zsarolás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a szennyezett tejtermékek ügyében, az ügy felderítéséért nyomozócsoportot hozott létre a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség nem ad bővebb tájékoztatást az eljárásról.

Iparági szereplők a Blikknek elmondták, az áruházlánc nem tudhatta, hogy csak egy kalandorról vagy közveszélyes őrültről lehet-e szó, ezért visszahívta a zsaroló által nevesített tejtermékeket, majd bejelentést tett a rendőrségen, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih).

A Nébih ügyfélszolgálatra bejelentés érkezett arról, hogy több áruházlánc termékeit szándékosan szennyezte be valaki feltehetően gazdasági kár okozása céljából - mondta az InfoRádiónak Helik Ferenc, a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatóságának vezetője.

"Hatóságunk azonnal felvette a kapcsolatot az illetékes nyomozóhatósággal, illetve az üzletláncokkal is. Az üzletláncok a polcokról levették az érintett termékeket, és a további vizsgálatig elkülönítve tároljuk ezeket"

- hangsúlyozta Helik Ferenc, aki hozzátette azt is, hogy nagyon nagy mennyiségű tejről lehet szó, több áruházláncot érintő, több előállító termékéről, így a kár több milliós lehet. Az ügyben a nyomozóhatósági vizsgálat folyamatban van, amelyben közreműködik a Nébih, és az áruházláncok is.

De az sem biztos, hogy a zsaroló beváltotta volna a fenyegetést, mert a Nébih információja szerint eddig nem találtak fertőzött tejet sehol.

"Eddig sem lakossági bejelentés, sem a vizsgálatok jelenlegi szakaszában nem találtunk szennyezett terméket"

-mondta. A Nébih munkatársa felhívta a vásárlók figyelmét arra, hogy a tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el.

Három magyarországi Spar és Interspar áruház is érintett a szennyezési botrányban – értesült a Pénzcentrum. Az áruházlánc a kérdéses termékeket zárolta, a termékeket az érintett áruházak polcairól beszedte – írja a portál, amelynek információját a Spar kommunikációs vezetője is megerősítette.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×