eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Szél Bernadett (elöl j4) és Hadházy Ákos (j2), az LMP újraválasztott társelnökei sajtótájékoztatót tartanak a párt kongresszusának szünetében a IX. kerületi Lurdy Házban 2017. január 15-én. Mögöttük a párt új országos elnökségének tagja balról jobbra: Ábrahám Júlia egészségügyi szakszóvivő, Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő, az LMP titkára, Schmuck Erzsébet, a párt parlamenti frakciójának vezetője, Ungár Péter II. kerületi önkormányzati képviselő, külpolitikai szakszóvivő, Komlósi Csaba kulturális szakszóvivő, egri önkormányzati képviselő, Jancsó Andrea (takarásban) budapesti IX. kerületi önkormányzati képviselő és Ferenczi István közösségi képviseleti szakszóvivő.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Három elnökségi tag mondott le az LMP-ben, teljes tisztújítás lehet

Schmuck Erzsébet, Ungár Péter és Ferenczi István is lemondott az LMP-ben betöltött elnökségi tagságáról - mondta el az MTI-nek kedden Schmuck Erzsébet, hozzátéve: így előrehozott tisztújítást tarthat a párt.

A párt tisztújító kongresszusa a nyár közepén lett volna esedékes, így viszont május végén megtarthatják - közölte a politikus, rámutatva: így az LMP-nek nem kell rövid időn belül két kongresszust tartania, hiszen május végén a pénzügyi beszámolójukat is tárgyalni kell.

Hadházy Ákos korábbi társelnök a választás éjszakáján mondott le vezetői posztjáról, míg Szoboszlay György Csabát a múlt év végén, Jancsó Andrea lemondását követően választották elnökségi taggá. A közelmúltban a kilenctagú testületből tehát öt tag személye változott, így indokolt a teljes tisztújítás.

A következő kongresszuson struktúraváltásról nem tárgyalhatnak az alapszabály értelmében - közölte Schmuck Erzsébet, szerinte ugyanakkor lehetőség nyílik a nyár folyamán az új elnökség számára, hogy egy átfogó alapszabály-módosítást előkészítsen. Arra nem válaszolt, hogy ez a társelnökséget érintené-e, csak annyit közölt: az elmúlt nyolc év működése alapján végig kell gondolni az alapszabályt és a párt szervezeti felépítését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×