INFORÁDIÓ 
2019. január 21. hétfő
Ágnes

lmp

hadházy ákos

szél bernadett

sallai róbert benedek

Budapest, 2018. február 20. Sallai R. Benedek LMP-s képviselő felszólal a Stop Soros törvénycsomag általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. február 20-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Szél Bernadettet is támadja Sallai Róbert Benedek

Infostart

A párt megkezdte a párton kívüli jogi és a párton belüli fegyelmi eljárást Sallai Róbert Benedekkel szemben. Szél Bernadett, a párt elnöke pedig felszólította a politikust, hogy azonnali hatállyal mondjon le a titkári pozíciójáról, és kijelentette, hogy a párt tagja sem maradhat.

Sallai Róbert Benedek – aki sajtóértesülések szerint az LMP etikai bizottsági ülésen megpróbálta megütni Hadházy Ákost – újabb Facebook-bejegyzésben reagált a történtekre és Szél Bernadett kijelentéseire.

Bejegyzésében a távozása utáni helyzetről így nyilatkozik a politikus: „Telefonon hív az egyik cimbora: »nagy a gáz, agyrázkódás, elájulás stb…«. A »fenét…« hitetlenkedem, ismervén az igazságot, hogy attól, ami történt biztos nem lelték ilyenek ezt a jóravaló korrupcióüldözőt. A feleségem a kocsiban híreket kezd olvasni, majd hív kissé jó kedéllyel a nagy lányom, hogy »elvégre apa mondta, hogy ha leszerel többet fog sportolni, ezek szerint a boksszal kezdi…«”

„Egy éve jelentettem be a visszavonulást, mert tudtam, hogy ezzel a képmutató, álszent, manipulátor világgal nincs dolgom” – jegyzi meg Sallai, aki szerint Hadházy Ákos „játssza a felrúgott focistát majd délután már a tüntetésen tetszeleg”. A politikus úgy látja, az LMP-ben sok tisztességes ember van, akik jót akarnak az országnak, még „ha a felszínre utat is törnek maguknak a széldettik és hadházyk” – írásmódjával is jellemezve párttársait.

Sallai azt is hozzáteszi: a támadások mellett sok támogató üzenetet is kapott, és egy ideig még küldözgette a „nem is bántottam” tartalmú válaszüzeneteket, majd felhagyott a válaszadással. Szél Bernadettel kapcsolatban ezt írja: ”most már profi politikusként reagál: él a lehetőséggel, hogy távozzak azonnal a közéletből, mert kezdtek kínosak lenni számára is a kérdések”.

Mint írja, belátja, nem neki való a politikai közeg, négy év képviselőség után békével a szívében tér haza. „Ahonnan most e sorokat írom, messze van Hadházy, Orbán, Gyurcsány a főváros, és csak a remény van, négy gyermek apjaként: hogy lehet más a politika” – zárja sorait Sallai Róbert Benedek.

Nyitókép: Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018