INFORÁDIÓ 
2018. december 14. péntek
Szilárda

oktatás

válasszunk 2018

független diákparlament

Budapest, 2018. március 12. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd (b), Szél Bernadett, az LMP (b2) és Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a Független Diákparlament oktatásról rendezett miniszterelnök-jelölti vitáján a VI. kerületi Gödör Klubban 2018. március 12-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Ezt kezdené az oktatással az ellenzék

A magyar oktatás teljes megújítását, tanárok és a diákok túlterheltségének csökkentését hangsúlyozták a Független Diákparlament által szervezett fórumon a MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

A Független Diákparlament februárban hívta vitára a parlamenti frakciók miniszterelnök-jelöltjeit, a hétfői beszélgetésen az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik képviseltette magát, Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke nem vett részt.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt hangsúlyozta, az oktatási rendszer célja, hogy a diákok számára nemzetközi szinten is versenyképes tudást biztosítson. Hozzátette: vissza kell adni a pedagógusok szabadságát, ehhez meg kell reformálni a pedagógusképzést.

Szél Bernadett az LMP miniszterelnök-jelöltje kiemelte, hogy nincs két egyforma diák és két egyforma iskola, ezért nem lehet egységes szempontok alapján oktatni a diákokat. Hangsúlyozta, hogy egy új nemzeti alaptantervre van szükség, amelyben a mennyiségi oktatás helyett a kompetenciákra kell helyezni a hangsúlyt.

A diákok nagyon le vannak terhelve, ezen sürgősen változtatni kell, és a tanároknak is nagyobb önállóságra van szükségük - erről már Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje beszélt. Hozzátette: szükség van az óraszám és az osztálylétszámok csökkentésére, és elengedhetetlen a tanárok béremelése is.

Kormos Krisztián, a Független Diákparlament szóvivője szerint az oktatás célja, hogy az életre nevelje a diákokat, akik a hétköznapokban is felelős állampolgárként tudjanak viselkedni. Hozzátette: a pénzügyi és egészségügyi tudatosság is nagyon fontos része lehetne az oktatásnak.

 

Nyitókép: Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

Szörnyűség Cecén

Meghalt annak a kocsinak a sofőrje, amelyik árokba csapódott a 63-as főúton csütörtök éjjel....
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018