eur:
394.28
usd:
369.91
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nő a háziorvosok és fogorvosok praxispénze

Nő a háziorvosok és fogorvosok praxispénze

Az alapellátásban dolgozó háziorvosok és fogorvosok praxispénze, azaz a rezsijükre fordítható összeg 130 ezer forinttal emelkedik idén márciustól - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára.

Ónodi-Szűcs Zoltán közölte, a háziorvosok praxispénzének emeléséről már tavaly döntött a kormány, így az erre szánt 8,3 milliárd forintot tartalmazta az idei költségvetés. Az emelésnek köszönhetően 2018-ban 520 ezer forintra nő a háziorvosok rezsitámogatása - fűzte hozzá.

A héten pedig arról is döntött a kormány, hogy a 130 ezer forintos emelést az alapellátásban dolgozó fogorvosokra is kiterjesztik, erre 3,3 milliárd forint plusz forrást biztosítanak - mondta el az államtitkár.

Hozzátette, hogy így idén összesen mintegy 12 milliárd forinttal nő az alapellátásra fordított összeg.

Ónodi-Szűcs Zoltán kitért arra is, hogy további 833 millió forintot biztosítanak fogászati szakellátás finanszírozásának emelésére, így például fogszabályozásra, parodontológiára.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×