INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

játszótér

mom kulturális központ

pokorni zoltán

Okososzlop vigyáz a gyerekekre a XII. kerületben

Infostart / InfoRádió

A szülők javaslatai alapján újították fel és Wi-Fi-vel, illetve kamerákkal is felszerelték azt a játszóteret, amit csütörtökön adtak át Budapest XII. kerületében, a MOM Kulturális Központ kertjében.

Évtizedek óta jól működik a MOM Kulturális Központban most felújított játszótér – mondta az InfoRádiónak Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester. Eddig is folyamatosan karbantartották, festették, pótolták a hiányzó játékokat, ennek ellenére az idők során kopottas helyszínné vált, mely – a polgármester szerint – a népszerűségének is köszönhető.

A felújításba az önkormányzat bevonta azokat a szülőket is, akik oda járnak. Lehetőséget kaptak arra, hogy elmondják eddigi tapasztalataikat, illetve a vágyaikat, hogy milyennek szeretnék látni ezt a játszóteret. Több mint négyszázan mondták el véleményüket – hangsúlyozta Pokorni Zoltán. Bár nem tudtak minden ötletet felhasználni, de a tervezés során igyekezték ezekből a legjobbakat „egy csomaggá gyúrni”.

Lapvitorla került a homokozó fölé, párakaput és ivókutat helyeztek el, sőt mostantól trambulinon is ugrálhatnak a gyerekek. Egy újdonság is került a helyszínre – a Telekom jóvoltából –, az úgynevezett okososzlop, ami napelem segítségével biztosít ingyen Wi-Fi-t, és kamerákkal figyeli a játszóteret, a képet a hegyvidéki rendészet központjába továbbítja. A polgármester elmondása szerint a cél, hogy 2018 végére a kerület minden játszóterén legyen ilyen eszköz. A teljes beruházás az önkormányzatnak 60 millió forintba került.

Kapcsolódó hang

Okos oszlop vigyáz a gyerekekre a XII. kerületben
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018