eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Megvan, meddig tart a brutális budapesti dugó

Megvan, meddig tart a brutális budapesti dugó

Torlódás alakult ki az M3-as autópálya kivezetőjénél a szakasz áteresztőképességét célzó átalakítási munkálatok miatt. A Magyar Közút Zrt. szóvivője az InfoRádiónak azt mondta, mindent megtesznek, hogy a hétvégére elkészüljön a tervezett átépítés.

A szervezet csütörtök este megkezdte az az M3-as autópálya Budapestről kivezető szakaszának forgalmi rendjének átalakítását. Az M3-as autópálya kivezetőjének leállósávját forgalmi sávvá építi át a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A munkálatoknak köszönhetően három sávon lehet majd haladni, a Szentmihályi úti felhajtóág és az M0-s csomópont közötti szakaszán úgynevezett gyűjtő-elosztósávot alakítanak ki.

Erre azért volt szükség, mert az autópálya kivezető szakaszán, a Szentmihályi úti becsatlakozásnál a délutáni csúcsforgalomban torlódások alakultak ki, miután a 3-as metró felújítása miatt kieső közúti kapacitás részleges pótlása érdekében a Budapest Közút november elején átprogramozta az bevezető szakasz lámpájának beállításait.

Az átalakítási munkák miatt jelentős torlódás alakult ki a kivezető szakaszon, de a Magyar Közút mindent megtesz, hogy az átépítés hétvégére befejeződjön – mondta Pécsi Norbert, a szervezet szóvivője. A szakemberek ennek értekében is folyamatosan dolgoznak. Bíznak benne, hogy a forgalmi rend megváltoztatásával jelentősen növekszik a csomópont áteresztő képessége, és az eddig tapasztalt torlódások egy része is megszűnik. A így kialakított forgalmi rendet végleges megoldásnak szánják – hangsúlyozta Pécsi Norbert.

A bevezető szakaszon azonban nincs lehetőség hasonló átalakításokra, ugyanis biztosítani kell a gyorsítósávot a pihenőből és az M0 autópályáról felhajtó járműveknek – tette hozzá a szóvivő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×