eur:
394.62
usd:
369.51
bux:
65597
2024. április 23. kedd Béla
Beszállhat a kampányba Navracsics Tibor

Beszállhat a kampányba Navracsics Tibor

Tartózkodóbban, de valószínűleg részt vesz a magyar választási kampányban Navracsics Tibor. Az Európai Bizottság magyar tagja az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt erről.

Navracsics Tibor véleménye szerint bár az uniós biztosokkal szemben az volt az elvárás, hogy ne vegyenek részt kampányban, mostanra elfogadottá vált, hogy sok kollégája belép saját pártja politikai kampányába. 

Amennyiben ő is így tesz,

elképzelhetőnek tartja, hogy Veszprém lesz az a helyszín, ahol korteskedni fog, de csak meghívottként,

nem pedig aktív szereplőként.

Navracsics Tibor azt mondta:  az Európai Unió iránt elkötelezett magyar politikusnak tartja magát. Ugyan lehetnek hangsúly eltolódások, de véleménye szerint

a nemzeti és az európai érdekeknek egybe kell esnie a siker érdekében.

A kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos az InfoRádió kérdésére hivatali teendőivel indokolta azt, hogy nem vett részt a Fidesz legutóbbi kongresszusán, nem politikai döntés volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×