eur:
393.82
usd:
365.06
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Közlekedő Tömeg: súlyos problémák vannak a hétvégi metrópótlással

Közlekedő Tömeg: súlyos problémák vannak a hétvégi metrópótlással

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint bár nagyon kellemetlen, technikailag viszonylag gördülékeny a 3-as metró északi szakaszának hétköznapi pótlása, a gondok elsősorban a hétvégén jelentkeznek, amikor a járat teljes vonalán metrópótló autóbuszok viszik az utasokat.

A hétköznapra megfelelő szinten felkészült a BKK, a hétvégére viszont nem – mondta az InfoRádiónak Kelemen Tamás, a szervezet alelnöke. Felborult menetrendet lehetett tapasztalni, egyenetlenül és ritkábban jártak a buszok. Pedig a közlekedési vállalat az elmúlt években számtalan hétvégi metrópótlást lebonyolított már, így kellő ismeretekkel rendelkezett az ekkor jellemző viszonyokról – hangsúlyozta a szakértő.

A hétköznapokon viszont gördülékeny a pótlóbuszok közlekedése, ám elég kényelmetlen a zsúfoltság a metró hiányát enyhítését célzó járműveken. Az egyesület szerint tovább kéne sűríteni az elterelő járatokat, ám az erre vonatkozó javaslataikat nem fogadta meg a BKK.

Az alelnök szerint a hétvégi pótlással kapcsolatos problémák három területre oszthatók: menetrendi, forgalomirányításbeli és előnyben részesítési gondok is jellemezték a közlekedést. Túl kevés menetidőt biztosítanak a pótlóbuszoknak, így garantált a késés. Olykor csak 6-8 percenként érkeznek a járművek, akkor viszont egyszerre több. A Lehel tér és Kőbánya-Kispest között nagy szükség lenne buszsávra, ez viszont a teljes szakaszon hiányzik.

Az InfoRádió megkérdezte a BKV vezérigazgatóját, aki elmondta: az adventi hétvégéken újra járhat a hármas metró. Erről részletesen újabb cikkünkben olvashat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×