eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Csak a csőd után tudta meg, hogy a Green Holidays-nél landolt a pénze

Csak a csőd után tudta meg, hogy a Green Holidays-nél landolt a pénze

Egy neve elhallgatását kérő szegedi hölgy ötvenéves férjét akarta megajándékozni egy törökországi úttal, amit a Black Friday kedvezményét kihasználva foglalt le az Indulhatunk.hu-nál, közben pedig fogalma sem volt arról, hogy valójában a Green Holidays szolgáltatását vásárolta meg.

„2016. november 23-án a Fekete Péntek akció keretében foglaltam le a nyaralást öt főre az Indulhatunk.hu oldalon.

Mivel hallottam a Green Travel csődjéről tavaly, többször konkrétan rákérdeztem, hogy nem az ő útjuk-e. Azt válaszolták, hogy biztosan nem az ő útjuk”

- mesélte Anikó.

Majd december elején bement az irodába, és befizette az 500 ezer forintot, és azt az ígéretet kapta, hogy egy hónapon belül megkap minden visszaigazolást.

„Február végén még mindig nem történt semmi. A hölgy megnyugtatott, hogy ne idegeskedjek, sok a foglalás, de mindenképpen el fogunk utazni. Ám még akkor sem derült ki, hogy ez nem a saját szervezésű útjuk, akkor sem mondta, hogy ez a Green Holidays útja” - hangsúlyozta a károsult.

„Éppen akkor hallottam a csődről, amikor nyaralni voltunk a családdal. Miután kaptam egy emailt, amiben azt tanácsolták, hogy forduljunk az Uniqa biztosítóhoz, felhívtam a hölgyet, és

akkor mint derült égből a villámcsapás derült ki, hogy az útból semmi sem lesz”

- emlékezett vissza Anikó, aki a férje ötvenedik születésnapjára szervezte meglepetésként az utazást.

„A papírjainkon még véletlenül sem szerepel a Green Travel neve” - mondta a károsult.

„Abban talán egy kicsit szerencsénk volt, hogy még kaptam a szegedi Indulhatunk.hu-tól egy emailt, ami szerint ők átutaltál a pénzt a Green Holidays-nek. Hogy ebből mi igaz vagy mi nem, nem tudom” - tette hozzá Anikó.

„Bejelentette a biztosítónak, most várom, hogy mi lesz” - mondta.

Anikó és családja augusztus 19-én a törökországi Side-be, egy ötcsillagos szállodába utazott volna.

Csak a csőd után tudta meg, hogy a Green Holidays-nél landolt a pénze

A károsult elmondta, hogy ugyan egy kicsit gyanús volt az alacsony ár, de mivel a Fekete Péntek akció keretében hirdették az utat, az pontosan arról szól, hogy az ember sokkal olcsóbban juthat hozzá bizonyos szolgáltatásokhoz, termékekhez.

„Olyan óriási joghézagok vannak Magyarországon, ami miatt most mindenki a másikra mutogat, hogy ki a felelős ezért és ki fogja megtéríteni a kárunkat.

De egészen biztos vagyok abban, hogy ezt nem fogjuk annyiban hagyni, és ha más nem, akkor be fogjuk perelni a magyar államot”

- fogalmazott Anikó.

Hozzátette: pénteken reggelre tüntetést is szerveznek, aminek a célja a figyelemfelkeltés.

„Azokat az emberek, akik az Indulhatunk.hu-nál fizették be a pénzt és nincs a papírjaikon a Green Holidays neve, ki fogja kártalanítani?”

- tette fel a kérdést az utazási iroda csődjének károsultja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×