eur:
391.1
usd:
367.04
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Magyarország élen jár a dizájnerdrogok elleni küzdelemben - lapszemle

Magyarország élen jár a dizájnerdrogok elleni küzdelemben – írja a Magyar Idők. Kevesebb szurkoló váltott jegyet az első magyar élvonalbeli fordulóban, mint 1986-ban, a gyászos emlékű mexikói vb-szereplés után. Nem zárja ki egymást a városnéző buszok közötti verseny és a minőségi szolgáltatás – reagált a Program Centrum Kft. vezetője a turisztikai kormánybiztos véleményére.

Magyarország élen jár a dizájnerdrogok elleni küzdelemben, az Országos Rendőr-főkapitányság szerint jól működik a négy éve bevezetett szabályozás – írja a Magyar Idők. A lapnak a kapitányság főreferense elmondta: számos uniós tagállam figyelmét felkeltette az úgynevezett C-listás előírás.

Kevesebb szurkoló váltott jegyet az első magyar élvonalbeli fordulóban, mint 1986-ban, a gyászos emlékű mexikói vb-szereplés után. Harminc éve 9500 volt az átlagnézőszám a nyitó fordulóban, idén 2708 – írja a Magyar Nemzet. A cikk szót ejt az MLSZ-főtitkár NB I-es kluboknak címzett ajánlásáról és az MLSZ Szurkolói Klub-programjáról.

Nem zárja ki egymást a városnéző buszok közötti verseny és a minőségi szolgáltatás – reagált a Program Centrum Kft. vezetője a turisztikai kormánybiztos véleményére, miszerint helyes dolog a monopólium létrehozása a fővárosi piacon. A buszos cég vezetője szerint eddig azért maradtak el a fejlesztések, mert a főváros maximum egy éves időtartamra adta meg a működési engedélyt.

Korrupcióellenes kampányokra, ismeretterjesztésre és egyéb kommunikációs feladatokra írt ki közbeszerzést a Nemzeti Védelmi Szolgálat összesen 295 millió forint értékben - írja a Magyar Nemzet. A tender eredményhirdetése a napokban várható.

Az azbeszt is hátráltatja a Városliget projektet – olvasható a Magyra Időkben. Jelenleg nincs munkavégzés az azbeszttel közvetlenül érintett területen, a műszaki ellenőr a vizsgálat eredménye alapján – várhatóan egy-két napon belül – dönt majd a munkálatok folytatásáról.

A Népszabadság azt írja: semmi nem valósult meg a tejtermelőknek tett ígéretekből, továbbra is veszteséggel működnek, miközben virágzik az ÁFA-csalás és a termékhamisítás. A tejtermelők ismét az utcára vonulhatnak.

Elsősorban a forintpiacnak szólt az Magyar Nemzeti Bank múlt heti bejelentése az irányadó eszköz korlátozásáról; ezzel újabb eszközt kapott a jegybank, hogy szükség esetén gyengíteni tudja a magyar devizát - vélekednek a Portfolio által megkérdezett alapkezelők. A kötvénypiaci hatásokkal kapcsolatban úgy gondolják, hogy elsősorban a rövid hozamokra tud most hatást gyakorolni az MNB, akár nulla környékére is leeshet a kincstárjegyek jegyzése az átalakítással.

Idén országosan 5-20 százalékkal nőttek az albérleti díjak a tavalyi év átlagához képest. Panellakásoknál is beindult a drágulás - derül ki az Otthon Centrum körképéből, amelyet a napi.hu közöl. Jó tanácsok, mit kell tudniuk a bérlőknek és a bérbeadóknak.

Minden harmadik magyar nem tartja hasznos eszköznek az internetet üdülése megtervezésében – derül ki egy friss kutatásból, amelyről a Pénzcentrum oldalán olvashatnak. A Wi-Fi elérés a magyar utazók 48%-a számára fontos szempont a szálláshely kiválasztásakor – a régióban a lengyelek neteznek legtöbbet a vakációjuk alatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×